Bekräftar: Ny klubb på väg att bildas i NHL

Gary Bettman.
Gary Bettman.

Seattle är på väg att bli nästa stad med ett eget NHL-lag.

Det bekräftade ligabossen Gary Bettman i natt.

Vegas Golden Knights har hittills gjort stor succé under sin första säsong i världens bästa hockeyliga.

Men den något udda siffran 31 NHL-klubbar kommer med största sannolikhet snart att utökas till 32.

Under natten till fredagen, svensk tid, meddelade NHL-kommissionären Gary Bettman att en ägargrupp i Seattle har getts tillstånd att genomföra en så kallad ”season ticket drive” – precis som Vegas för ett par år sedan.

Det innebär att ägargruppen, bland annat ledd av den välkände Hollywood-producenten Jerry Bruckheimer, redan inom kort kan börja sälja säsongskort, för att på så vis försäkra sig om att intresset i staden är tillräckligt utbrett.

– Känslan är att det finns ett stort sug efter NHL-hockey här, så jag är säker på att försäljningen av säsongskort kommer att nå de nivåer som krävs, säger Seattles borgmästare Jenny Durkan, som höll en presskonferens kort efter Bettmans besked.

Superarena på gång

Tidigare i veckan blev det klart att gamla Key Arena i Seattle ska rustas upp till ett toppmodernt skrytbygge, vilket är den avgörande faktorn till att NHL nu är villigt att slutförhandla.

Vegas ägargrupp betalade 500 miljoner dollar för att köpa in sig i ligan (så kallad ”expansion fee”). Motsvarande summa för Seattle blir 650 miljoner dollar, meddelade Bettman.

Säsongen 2020–2021 är planen att det nya laget ska debutera i ligan.

– Vi är överväldigade att det här håller på att ske och ser verkligen fram emot att ta NHL till Seattle, säger borgmästare Durkan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!