Pantern vann efter upproret: ”En riktig soppa”

Foto: BILDBYRÅN

avSimon Norberg

HOCKEY

IK Panterns tränare Håkan Åhlund fick inte leda laget i kvällens segermatch mot Tingsryd efter ett spelaruppror.

En schism som förvånar C Mores-expert Mike Helber.

– Jag har inte varit med om det här någon gång och jag har hållit på med ishockey i 40 år, säger han i sändningen.

Det var tidigare under fredagen som Kvällsposten rapporterade om att en enig spelartrupp – med lagkapten Kim Johansson i spetsen – hade ställt ett ultimatum om att huvudtränaren Håkan Åhlund inte skulle få stå i båset under kvällens hemmamatch mot Tingsryd.

Så blev inte heller fallet.

Något som gav effekt direkt. Pantern låg under hela matchen, men med 14 sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade Robin Sterner innan Anders Grönlund sedan avgjorde dryga minuten in i förlängningen.

”Missnöjet eskalerade”

IK Pantern, som på bara en vecka först sparkade sportchef Joakim Tillgren och sedan kom beskedet om att klubben hotas av konkurs, har fortfarande en topplacering i allsvenskan.

Men när klubbens stormiga vecka kom på tal i C More höll inte Mike Helber igen. Experten var väldigt förvånad.

– Jag har inte varit med om det här någon gång och jag har hållit på med ishockey i 40 år. Jag har aldrig varit med om när spelarna säger att de vägrar spela för en viss tränare. Något har verkligen gått snett.

Joakim Tillgren fick ju lämna som sportchef, en ettrig ledare på ett positivt sätt. Någonting har hänt däremellan. Jag blir faktiskt väldigt orolig när en sådan här sak händer. En riktig soppa är det, säger han och får medhåll av Harald Lückner.

– Min känsla är att missnöjet med Åhlund varit länge medan Joakim Tillgren var den som lugnade spelarna och höll det hela i schack. Nu när Tillgren fick gå eskalerade missnöjet med Åhlund ännu mer.

Dagens seger tar Pantern upp på tredjeplats i taellen.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM