Klart: Ericsson tillbaka i Skellefteå AIK

avMartin Tolén

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Ericsson var lagkapten tidigare.

Jimmie Ericsson lämnade Skellefteå AIK i somras.

Men nu är 37-åringen klar för en comeback i klubben.

– Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Efter fjolårssäsongen, som slutade i ett respass ”redan” i kvartsfinal för Skellefteå AIK, lämnade lagkaptenen Jimmie Ericsson Skellefteå då han drogs med skadeproblem.

Men sedan dess har 37-åringen arbetat hårt för en comeback.

Och nyligen gjorde den förre SHL-spelaren en comeback i division 1-klubben SK Lejon.

– Det är klart att det är min önskan att spela i Skellefteå, sen har de ett jättebra lag som är övertaligt egentligen så det är möjligt att det inte finns plats. Men de är dem jag kommer höra av mig till först i alla fall, sa veteranen till C More i slutet av november.

”Inget spel första tiden”

Och nu är Ericsson klar för en återkomst i Skellefteå.

I ett pressmeddelande avslöjar SHL-klubben att Ericsson fått ett kontrakt säsongen ut.

– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback. Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget, säger Ericsson.

Gör sin 14:e säsong

Tanken är att den förre lagkaptenen, som nu inleder sin 14:e säsong i Skellefteå, ska matchas in efter nyår.

– Skulle han komma tillbaka så skulle han göra det hel och frisk, utan värk. Vi kom överens om att ta ny kontakt om det skulle bli en fortsättning, vilket han gjorde i förra veckan. Och igår testades han av Thomson och Karin, och allt ser lovande ut. Han har varit på is med U20, vårt hockeygym och Lejon. Nu väntar några veckors träning med laget då han får köra ordentligt och hårt för att vänja kroppen. Sedan är planen att han ska matchas in under januari, säger sportchefen Mikael Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM