Lindström bäst i SHL – historisk vinnare

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
HOCKEY

Spelarna i SHL har fått säga sitt: Joakim Lindström vinner Guldhjälmen 2018, priset till ligans mest värdefulla spelare.

I och med utmärkelsen bli Lindström därmed historisk.

– Jag är väldigt överraskad, glad och stolt, säger

Inför förra säsongen vände Joakim Lindström hem till Skellefteå efter två år i Nordamerika och Ryssland. Och det var inget dåligt beslut.

Förra året ledde han Skellefteås offensiv och prisades då med att vinna Guldhjälmen. Spelarnas pris till ligans mest värdefulla spelare.

I år har han bildat kedja med Oscar Möller och Pär Lindholm och satt skräck i motståndarna. Efter att ha gjort 50 poäng på 46 matcher vinner 34-åringen återigen det prestigefyllda priset.

Blir historisk

– Wow! Det här är helt fantastiskt. Jag är väldigt överraskad, glad och stolt, säger Lindström i ett pressmeddelande.

I och med årets utmärkelse är det andra året i rad Lindström vinner Guldhjälmen. Det är även tredje gången han vinner priset och i och med det blir han historisk som ensam spelare att vinna tre gånger.

Lindström spelade OS för Tre Kronor och förväntas spela VM i Danmark i vår. Men en eventuell plats i VM-truppen är ingenting han vill diskutera.

– Dels ska jag ju bli uttagen och och dels får jag lyssna på kroppen när slutspelet är över. Jag vill inte spela ett VM och känna mig sliten både fysiskt och mentalt.

Skellefteå inleder slutspelet borta mot Färjestad på måndag. Lindström kommer få ta emot Guldhjälmen hemma i Skellefteå Kraft Arena i samband med den fjärde kvartsfinalen.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM