SHL Svenska hockeyligan

Storfavoriten sist och utan seger

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

LHC avgjorde i första perioden

Foto: Bildbyrån

Nu är krisen på rejält intågande i hårdsatsande Frölunda Indians. På lördagen kom tredje raka förlusten för favoriterna när Linköping vann med 2–1 i Scandinavium.

Två bortamatcher, två förluster. I dag var det tänkt att det skulle glömmas. Inför drygt 10 000 åskådare i Scandinavium skulle Frölunda Indians visa att man är ett lag som är redo att slåss i toppen, men det blev en ny förlust och nu kommer pressen på nye tränaren Ulf Dahlén att bli stor.

Bra start för LHC

Gästerna LHC avgjorde matchen redan under den första periodens inledande sex minuter. Linköping såg klart vassare ut från start och efter ett vackert förarbete av Pontus Setterström kunde Patrik Zackrisson skjuta 1–0. När Nicklas Persson gjorde 2–0 efter 6.12 tog Frölunda time out inför ett tyst Scandinavium.

– Det är ingen bra start alls för oss. De känns mer på tårna, sa Magnus Kahnberg till PPV.

Hemmalaget fick bättre fart under skridskorna efter taktiksnacket. Man hade även hjälp av spel i fem mot tre vid två tillfällen, men Daniel Henriksson var mycket bra de gånger som Frölunda hotade. I andra perioden blev det en rejäl uppryckning, men självförtroendet framför mål saknas vilket förklaras av den skrala utdelningen hittills. Inför den tredje perioden var ställningen fortfarande 2–0 till LHC.

Kahnberg i stolpen

Efter fem och en halv minut kunde i alla fall Magnus Kahnberg reducera till 1–2 när han rundade en chanslös Henriksson. Frölundas fjärde mål hittills i elitserien gav ett visst hopp, men Linköping var fortsatt täta. Bästa läget till en kvittering hade just Kahnberg med bara två sekunder kvar att spela när han sköt en skott i utsidan av Henrikssons stolpe.

Publiken tvingades dock lämna Scandinavium besvikna och storfavoriten Frölunda Indians har noll poäng efter tre omgångar.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan