Svenskar i hjälteroller i Ryssland

Av: Nils-Petter Dufva

Publicerad:
Uppdaterad:

Johansson och Weinhandl visar storform

De svenska stjärnorna i KHL har övertygat rejält den senaste tiden. Under söndagen visade man upp sig på nytt då både Magnus Johansson och Mattias Weinhandl fick iklä sig rollen som matchhjälte.

Atlant Mytisjtji vägrar att se sig besegrade. På 27 matcher har man bara gått poänglösa från isen två gånger. I bortamötet mot Severstal Tjerepovets var den statistiken nära att försämras.

Men med bara 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid klev Magnus Johansson fram och ordnade en kvittering. Atlant kunde sedan avgöra matchen på straffar och fastställa slutresultatet till 3-2.

Johansson var inne på Atlants båda mål framåt och har med sina +23 ligans bästa plus/minus-statistik. Utöver det noterades han för den imponerande speltiden 25:43.

Weinhandl sköt segermålet

Dynamo Moskva var – liksom Atlant – länge illa ute i mötet mot Neftechimik Nizjnekamsk. Inför den sista perioden låg man under med uddamålet 1-2 efter mål av Malmöbekantingen Fjodor Fjodorov.

Tack vare en stark slutforcering lyckades Dynamo till slut vända på steken och knipa tre poäng. För det matchavgörande 3-2-målet noterades Mattias Weinhandl, som nu har gjort poäng i tre raka matcher.

Lokomotiv Jaroslavls Marcus Nilson och Amur Chabarovsks Peter Nylander omnämndes inte i matchprotokollet i deras respektive segermatcher.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN