Tränarbråket skakar HV 71

HOCKEY

Lückner om egna ledningen: Det har blivit vi och dom

När andretränaren Arto Routanen fick gå blev HV-tränaren Harald Lückner vansinnig - på sin egen styrelse.

- Jag är chockad, besviken och förbannad. Arto har spelat flera hundra matcher för klubben och jobbat som ledare i fyra år. Det här är bedrövligt, säger Lückner.

Foto: "CHOCKAD OCH FÖRBANNAD" Sprickan är nu total mellan Harald Lückner och den egna styrelsen. "De har ingen aning om hur det fungerar i verkligheten", säger Lückner.

Beskedet att Arto Routanen fick sparken kom som en total överraskning för både Lückner och spelarna i HV 71.

Och för övriga hockey-Sverige, som aldrig hört talas om att en andretränare fått sparken för ett lags misslyckande.

- De som tagit det här beslutet har ingen aning om hur det fungerar i verkligheten, säger Harald Lückner till Jönköpings-Posten.

"En stor klyfta"

- Tidigare har klubbledningen, ledare och spelare försökt att jobba ihop. Nu har det blivit en stor klyfta - vi och dom.

Lückners hårda angrepp förvånade sportchefen Dag Larsson.

- Men vi har rett ut det där nu. Nu har alla parter bestämt sig för att se framåt och avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Larsson till Sportbladet.

Men är det inte lite märkligt att sparka andretränaren?

- Jag hörde faktiskt i går att man gjort det i finska Tappara en gång i tiden. Det här var styrelsens beslut och som tjänsteman hade jag bara att verkställa det. De ville ha en förändring och ville markera både för mig och tränarna att de inte var nöjda.

Nu spekuleras ändå om Lückner kan stanna kvar i en klubb han kritiserat så hårt.

Curre inte aktuell

Det ryktas till och med att HV redan pratat med förre tränaren och förbundskaptenen Curre Lundmark om en blixtinryckning.

- Men det kan jag dementera. Curre var i Jönköping förra veckan och såg vår match mot Timrå. Men det hade absolut ingenting med det här att göra. Han är inte aktuell för HV, säger Dag Larsson.

På elitserienivå är det första gången en andretränare fått gå i Sverige.

- Men det spelar ingen roll om det är första eller tjugoförsta gången, säger HV 71:s styrelseordförande Per Carendi, ytterst ansvarig för beslutet.

- Vi har lagt samman ett antal detaljer och kommit fram till det här beslutet och styrelsen var helt enig.

Alla tränare som fått gå den här säsongen:

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM