Lennström effektiv hjälte för Färjestad

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Noll mål efter 40 omgångar.
Nu har Theodor Lennström gjort fyra på de tre senaste. Inklusive ett drömmål i förlängningen mot Frölunda.
– Jag har börjat ta för mig mer. Klart att självförtroendet fått en boost, säger Färjestadsbacken.

Han var en stark poängspelare i Karlskoga i fjol, med 11+15 på 48 matcher. Men i Färjestad har det gått tyngre för backen.

– Jag har haft lite småskador och sen främst försökt jobba med defensiven sen jag kom tillbaka. Nu kommer offensiven på köpet, säger Theodor Lennström, 23.
Nio assist hade det blivit fram till förra helgen, men nu har Färjestadsbacken kommit igång på allvar. Trots sju blivande OS-spelare på isen så var det Lennström som stal huvudrollen. Efter att ha gjort mål mot Örebro och Luleå förra helgen klev han nu fram och gjorde två.

”Vi var effektiva”

Inklusive drömmålet i förlängningen när han i mittzon kroppsfintade sig förbi två Frölundaspelare och sen ytterligare en fint som fick Johan Mattsson i målet att hamna helt fel.
– Jag hade bara tänkt göra en kroppsfint och sen passa pucken vidare. Men så såg jag att jag fick en lucka när backen på kanten tjuvade lite. Sen var det bara att köra specialaren framför mål. Den finten brukar jag alltid göra när jag kommer fri.
Färjestads seger (5-4 i förlängningen) var en av de märkligaste den här säsongen. Frölunda körde fullständigt över Karlstadlaget i framför allt den första perioden, men trots 32-13 i skott så stod det 1-4 på tavlan mot slutet av den andra.

– Vi hade en liknande match mot dem hemma. De kom ut väldigt hårt då också, men ändå ledde vi med 3-2 efter den perioden. Det var samma sak nu. Det är svårt att möta dem när de kommer ut så hårt, men vi var effektiva och satte våra lägen i dag.

”Sätter sig lite mentalt”

Färjestad har nu vunnit tre av fyra matcher mot Frölunda i år, plus ytterligare en träningsmatch inför säsongen. Och ofta på samma sätt, med sylvassa kontringar och en ruskig effektivitet.
– Jag tror att det är tillfälligheter, jag vet inte om Frölunda passar just oss bättre. Men det sätter sig väl lite mentalt om man har vunnit några matcher innan.
Och möts ni i ett slutspel så gör det väl inte jätteont att ha den resultatraden mer er från grundserien?
– Nej, så är det ju absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM