Vill köpa ut skadade svensken – för att få in Jonas Andersson

Foto: Patrik Zackrisson.
HOCKEY

Patrik Zackrisson, 25, kan tvingas lämna KHL-laget Atlant.

Klubben vill köpa ut den skadade svensken.

– De vill väl ha in Jonas (Andersson) har jag förstått, och jag kan förstå att de vill utnyttja den femte utlänningsplatsen, säger Zackrisson.

Den förre Linköpingsforwarden är inne på sin andra säsong med KHL-klubben Atlant, som för övrigt tränas av svensken Janne Karlsson.

Men årets säsong hann knappt börja innan landslagsforwarden blev skadad. I slutet av juli bröt han benet i samband med en träning och prognosen var att han skulle bli borta till efter nyår.

Otursförföljd

Men nu ser det inte ut som om han återvänder till Atlant. Enligt Sportbladets uppgifter vill klubben köpa ut den otursförföljde svensken för att göra plats för en annan svensk. Nämligen Jonas Andersson som i går gjorde klart med kontrakt som gäller säsongen ut.

– De vill väl ha in Jonas har jag förstått, och jag kan förstå att de vill utnyttja den femte utlänningsplatsen. Vi har pratat om olika lösningar som ska passa båda parter, säger Zackrisson.

I KHL är det tillåtet att han fem utlänningar i laget, men det är inte tillåtet att ersätta långtidsskadade utlänningar med någon annan. Därför måste Atlant agera nu när de har skrivit kontrakt med Jonas Andersson.

Ratades från VM

Förra säsongen gjorde Zackrisson, som ratades i svenska VM-truppen som en av de sista spelarna i våras, 22 poäng på 54 matcher för Atlant.

Inför slutspelet 2010 bröt Zackrisson, som då spelade i Linköping, fotleden i samband med att han skulle kliva av en snöskoter. Nu har han drabbats av exakt samma typ av benbrott, men den här gången var det den andra foten.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL