Viktras ska höja Timråcenter

HOCKEY

Yared Hagos har gått ner nio kilo

Foto: Yared Hagos

Petad under delar av förra säsongen.

I sommar har Yared Hagos rasat i vikt för att bli snabbare ute på isen.

– Ishockeyn har förändrats de senaste åren och jag har varit tvungen att anpassa mig, säger Timråcentern, som tappat åtta-nio kilo, till allehanda.se.

Efter två år i Skellefteå gick Yared Hagos inför förra säsongen till Timrå. Men den IK Bele-fostrade centern hade ingen lyckad säsong i Medelpadsklubben. I vissa matcher petades till och med den förre landslagsspelaren. I sommar har Hagos fokuserat på att gå ner i vikt för att ta tillbaka sin plats i laget.

– Ishockeyn har förändrats de senaste åren och jag har varit tvungen att anpassa mig, säger Hagos.

– Det går betydligt fortare sedan de tog bort hakningarna och är inte lika viktigt att vara stark längre så jag har fokuserat mer på snabbhet än styrka. Jag har dessutom varit noggrannare med vad jag stoppar i mig för något. Jag åt väl ganska bra innan också men på sommaren brukade man ju unna sig lite finare saker än under säsongen.

Tappat åtta-nio kilo

Hagos har under sommaren tränat med Nebez Kurban, som även tränar Dick Axelsson och Dallas-centern Tom Wandell, och allt slit har gett resultat.

– Jag vet att vi spelare alltid brukar säga att vi är i vårt livs form men jag har faktiskt bevis. Vi gör fystester varje sommar och nu är mina testvärden bättre än någonsin, säger Hagos, som tidigare vägde 98 kilo.

– Åtminstone åtta-nio kilo har jag gått ner fast det är förmodligen ännu mer, säger han till allehanda.se.

Timråtränaren Tomas Montén ser med spänning fram emot vad Hagos kan åstadkomma under säsongen.

– Han lade på sig några kilon för mycket förra säsongen eftersom han inte fick spela så mycket men har verkligen tagit tag i det och legat i under sommaren. Han är betydligt snabbare och mer uthållig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK