Poängtapp för serieledarna efter blek insats

HOCKEY

Timrå var inte på spelhumör när Oskarshamn kom på besök.

Trots storpublik – 5 130 åskådare – förlorade serieledarna efter förlängning.

– Jag är grymt nöjd med två poäng, säger Oskarhamns tränare Björn Hellkvist efter matchen.

Timrå hade nio poäng ner till tabelltvåan AIK inför matchen mot Oskarshamn. Laget har imponerat under säsongen, och kunde stoltsera med åtta raka hemmasegrar i NHK Arena.

Men mot Oskarshamn såg det allt annat än bra ut. Första perioden var ett riktigt sömnpiller – och hemmalaget fick bara iväg ett skott på mål. Smålänningarna brände i sin tur en straff.

– Första tio minuterna i tredje är deras, sedan tar vi över och gör det jättebra. Jag tycker vi är spelförande under 50 minuter av matchen, säger IKO-tränaren Björn Hellkvist till Barometern.

Zetterlund kvitterade i tredje perioden

I den andra perioden kom matchen igång. Hemmalagets poängmaskin Jonathan Dahlén inledde målskyttet – men det hjälpte föga. Oskarshamn kvitterade och vände, och såg länge ut att få med sig alla poängen.

Men Timrå kunde genom den 18-åriga forwarden Fabian Zetterlund – lånet från Färjestad – få in 2–2 i den tredje perioden.

Matchen gick till förlängning – där Oskarshamns Karl Johansson avgjorde redan efter 19 sekunder.

– Precis om de tidigare matcherna mot Timrå var det jämnt och vi är lite mer spelförande sett över 60 minuter. De andra matcherna har vi bjudit Timrå på mål och mer eller mindre spelat fram dem, säger Hellkvist.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM