Örebro tillbaka i elitserien – efter 34 år

avPatrik Larsson

HOCKEY

”Handlar om att kämpa”

Örebro är tillbaka i elitserien.

Det är första gången sedan 1979 som klubben kliver in i svensk hockeys finrum.

– Vi kom hit på ett bananskal och jobbar arslet av oss, det är så jävla härligt! skriker en glädjehes Marcus Weinstock till Viasat.

Örebro hade vittring på elitserien när de klev in på Rögles Lindab Arena, fulla av självförtroende efter att ha stormat genom kvalserien.

Det skulle inte heller bli särskilt mycket till match: först styrde Johan Wiklander, nere på knäna framför kassen, in 1-0 efter bara tre minuter. Tio minuter senare såg Marcus Weinstock till att säkerställa den ledningen med en vacker dragning som gav honom öppen kasse.

Vilt jubel

I andra perioden fortsatte Örebro att dominera och åkte in tre snabba mål av bara farten. När Viktor Lindgren målade för hemmalaget i tredje gav det knapp tröst för hemmapubliken.

Matchen slutade 5-2 och elitserieklara Örebro exploderade i ett vilt glädjejubel när slutsignalen ljöd.

”Mäktigaste jag har varit med om”

– Bland det mäktigaste jag har varit med om. Vi har varit uträknade både en och två gånger. Det är helt sjukt, men det är därför det är så roligt när vi vinner. Som säsongen har varit är det helt sjukt, säger en lycklig Emil Kåberg till Viasat.

– Vi har spelat aggressivt över hela banan, har haft ett bra försvarsspel och sen har vi gjort mål på rätt lägen, säger Conny Strömberg till Sportbladet.

Det är första gången sedan säsongen 1978-79 som Örebro, då som Örebro IK, spelar i elitserien.