Modo säger upp åtta stycken från klubben

HOCKEY

Behöver minska kostnaderna – personal får gå

Foto: Modos GM Markus Näslund med Peter Forsberg, Samuel Påhlsson och Per Svartvadet

Modo Hockey behöver minska kostnaderna drastiskt.

Åtta personer får gå när klubben sparar in – dessutom ska spelarbudgeten bantas.

– Markus (Näslund) har fått en tuffare budget att jobba med och jag kan inte se att det inte skulle påverka spelarsidan i någon form, säger klubbens vd Anders Trollsås till Allehanda.se.

Till nästa säsong behöver Örnsköldsviksklubben minska sina kostnader med fem till tio miljoner kronor.

För att klara av den omställningen varslar nu klubben åtta tjänster.

– Vi har tagit de här besluten för att behålla konkurrenskraften och på sikt är det absolut nödvändigt, säger Anders Trollsås till Alllehanda.se.

Även det sportsliga kommer att påverkas, enligt Trollsås. Hockeylaget och General managern Markus Näslund kommer få det tuffare att locka till sig dyra spelare.

– Markus har fått en tuffare budget att jobba med och jag kan inte se att det inte skulle påverka spelarsidan i någon form, säger Trollsås som dock inte är särskilt orolig:

– Nu får han (Näslund) sköta sitt ännu briljantare, säger han.

Stänger souvenirbutik

De två vaktmästare som sköter Kempehallen och Modohallen försvinner, eftersom Kempehallen rivs och kommunen tar över driften av Modohallen.

Även den souvenirbutik som Modo startade för tre år sedan skrotas.

– Den kändes inte fullständigt nödvändig när vi skulle vidta åtgärder och spara pengar. Visst var den bra för biljettförsäljningen i ett kort perspektiv, men det var inte så att den taggade souvenirpengar, säger Trollsås.

Övriga tjänster som försvinner är ett resultat av effektiviseringar när Modo Hockey slår ihop flera avdelningar på klubbens kontor, enligt Trollsås.

ARTIKELN HANDLAR OM