Hockeyettan går emot förslaget: Undermåligt

avKristoffer Bergström

SHL ställer sig bakom det nya förslaget på serieuppdelning i hockeyn.

Hockeyettan gör tvärtom.

”Förslaget är undermåligt” skriver de i ett pressmeddelande.

För första gången på 30 år kan det bli direkt upp- och nerflyttning mellan Sveriges högsta och näst högsta serie i hockey på herrsidan.

I ett förslag som Svenska ishockeyförbundets presenterade i november listades flera tänkbara förändringar med start tidigast 2020/21. Tre punkter var bärande:

De två sista lagen i SHL gör upp i bäst av sju. Förloraren åker direkt ur serien.

Samma sak i hockeyallsvenskan.

Tredjedivisionen, alltså hockeyettan, går ner från 47 till 36 lag, där de fyra bästa i vardera går till ett slutspel om en plats till hockeyallsvenskan.

Avgörs i juni

Efter ett par månaders remiss gav SHL tumme upp till förslaget. Men hockeyettan, de som kan sägas drabbas hårdast, gör en annan analys.

”HE befinner sig i en helt annan situation och kommer - om förslaget genomförs - att starkt påverkas både sportsligt, kommersiellt och inte minst ekonomiskt av förslaget. HE anser – som tidigare påpekats – att utredningsdirektivet om översyn av seriesystemet inte kommer att ge en fullständig bild av konsekvenserna för HE om man inte beaktar det kommersiella och ekonomiska perspektiven” skriver de i ett pressmeddelande där förslaget kallas ”undermåligt”.

Vilka som får sin vilja igenom avgörs 15 juni på förbundsmötet.

ARTIKELN HANDLAR OM