Fick lämna matchen efter märklig miss

Fredrik Styrman.
Fredrik Styrman.

Fredrik Styrman var tillbaka i hockeyallsvenskan och IK Pantern efter sex matcher med Frölunda.

Men i hemmamatchen mot Troja/Ljungby fick backen lämna rinken precis innan pucken skulle släppas.

– Jag vettefan vad som hände riktigt... Det var något med registrering, säger Fredrik Styrman till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Joby Messier fick en drömstart.
Joby Messier fick en drömstart.

Det har varit blåsigt värre kring hockeyallsvenska IK Pantern hela hösten och redan innan säsongen började hotades klubben av tvångsdegradering.

Dessutom har det i flera omgångar funnits missnöje mot ledningen och för några veckor sedan fick sportchefen Joakim Tillgren, 59, sparken efter 40 år i klubben och härom dagen lämnade tränaren Håkan Åhlund, 50, som tidigare anklagats för rasism mot den egna spelaren Oscar Nord.

Glömt registrera

Nu ska miljardären Hugo Stenbeck lösa IK Panterns ekonomiska problem och nye tränaren, Mark Messiers kusin Joby Messier, ska styra laget.

Men trots turbulensen vid sidan om planen hänger laget med bra i serien. I dag besegrades Troja/Ljungby med 2–0 efter att Olle Liss satt spiken i kistan i öppen målbur med 29 sekunder kvar.

Men än en gång är det något som händer vid sidan om isen som stjäl rubrikerna.

Backen Fredrik Styrman, 26, har varit utlånad till Frölunda i SHL i sex matcher men skulle i dag göra comeback i den svartgula tröjan.

Klev av när pucken släpptes

Men precis när matchen började fick han lämna båset. Kvällsposten rapporterar om att klubben hade glömt att betala in de 500 kronorna som en registrering kostar när Styrman skulle registreras tillbaka från utlåningen.

– Det blev strul. Jag vettefan vad som hände riktigt... Det var något med registrering och jag fick inte spela. Jag var förberedd för match, så det är klart att det är surt.

När fick du reda på det?

– Det var just när pucken släpptes. Jag satt på bänken och fick beskedet att jag inte kunde spela. Det var surt, men bara att kliva av.

Men Styrman fick från läktarplats trots allt se sitt lag ta tre blytunga poäng och hänga med i poängtoppen.

– Det är klart att man hellre är på isen, jag ville hjälpa grabbarna. Det var viktiga poäng på spel, men det var skönt att vi kunde vinna ändå.

I Norrköping tog Modo en blytung tvåpoängare borta mot Vita Hästen.

Emil Alba kvitterade till 3–3 med två sekunder kvar av ordinarie speltid och Sam Marklund sköt segerpucken 1.46 in i förlängningsspelet.

ResultatserviceResultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!