McDavid frustrerad – hoppas regel ändras

HOCKEY

NEW YORK. Edmonton Oilers kvitterade till 2-2 när fem minuter återstod av nattens bortamöte med Nashville – men fick målet bortdömt för offside efter lång videogranskning.

Nu vill superstjärnan Connor McDavid att coachernas möjlighet att kräva granskning för just offside ska slopas.

– Det händer för ofta att mål döms bort för att det visar sig varit offside med någon millimeter 45 sekunder tidigare, säger han.

Foto: Frederick Breedon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Viktor Arvidsson blev matchvinnare med sitt 2–1-mål eftersom Edmontons kvittering blev granskad och bortdömd i efterhand – något gör Connor McDavid frustrerad.

Det såg ut som att Oilers — i desperat behov av segrar efter en monumental besvikelse till höst – hade säkrat åtminstone en poäng när Mark Letestu drygt fem minuter före full tid fick tag i en lös puck framför Pekka Rinne och stångade in 2-2.

Men Nashville begärde ”coach's challenge” – och efter lång videogranskning dömdes målet bort för offside, med minsta möjliga marginal, ett par moment tidigare.

Sedan höll hemmalaget undan och vann med 2-1 – och frustrerade Oilers spelare fick åka hem tomhänta. 

”Fansen vill se mål”

Nu vill Connor McDavid, Oilers unge superstjärna, att ”coach's challenge” slopas i de situationerna.

– Det känns lite dumt att sitta här och ifrågasätta regeln bara för att domslutet gick emot oss just ikväll, men jag hoppas verkligen att den ändras, säger han till ESPN.

– Det händer för ofta att mål döms bort för att det visar sig varit offside med någon millimeter 45 sekunder tidigare. Fansen vill se mål men istället tar vi bort mål. Det är frustrerande.

”Har ögon som en kung”

I Nashville-lägret hyllar man istället sin videocoach Lawrence Feloney – mannen som uppmanade tränaren Peter Laviolette att begära granskning.

– Han har ögon som en kirurg och ser de där millimetrarna. Han får inte tillräckligt mycket kredd, säger Pekka Rinne.

Då glömmer den finländske målvakten att han och hans lagkamrater var minst lika frustrerade när Filip Forsberg fick ett mål bortdömt på samma premisser i en av Stanley Cup-finalerna mot Pittsburgh förra våren...

I natt var Viktor Arvidsson den store svensken på isen. Han spelade fram till det första av de två målen – inprickat av Craig Smith – och gjorde sedan själv sitt trettonde för säsongen.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM