Boorks experiment har väckt ilska – och nu sitter glorian snett på Brynästränaren

HOCKEY

För ett par veckor sedan var Leif Boork helgonförklarad i Gävle.

Nu har Brynäs fyra raka förluster och plötsligt sitter glorian väldigt snett på den kortklippta hjässan.

Frågan är: när kommer den första öppna – och mediavänliga – konflikten i laget?

Pavel Brendl bänkades långa stunder mot HV 71 och efter matchen lämnade skyttekungen Läkerol Arena ungefär lika snabbt som han avlossar sitt beryktade – och dödliga – slagskott.

Besviken, förstås.

Jag säger inte att det var en protest, men Leif Boorks sätt att experimentera med laget har redan väckt ilska. Ingen har ännu sagt det rakt ut, men mellan raderna har man förstått att inte alla spelarna gillar hans ständiga laborerande.

I medgång är det inga problem. Leif Boork kan komma till match med fem juniorer plus målvakt och komma undan med det – om laget vinner, vill säga.

Det gjorde Leif Boork i två matcher.

Huvudlöst

Brynäs började med att slå Luleå i premiären och efter det utklassade laget Linköping med 9–1. I den matchen gjorde både Daniel Widing och Pavel Brendl hattrick, men mot Södertälje – två dagar senare – var Brendl bänkad och Widing inte ens ombytt.

Det är huvudlöst.

Faktum är att Pavel Brendl – när han har flyt – är han en av världens vassaste avslutare, men utan självförtroende och medgång platsar tjecken knappt i allsvenskan.

Det är sanning.

Att då plocka bort en sådan kille – när han är inne i den så kallade zonen – är rent tjänstefel av Leif Boork.

Som sagt, Boorken har fyra raka förluster bakom sig och fortsätter bakslagen kommer nog alla tysta kritiker att snabbt höja rösten och då stannar inte snacket längre inne i omklädningsrummet.

Huvuden kan rulla

På ett sätt är det tur att Leif Boork har 28 spelare att tillgå i truppen. Fortsätter han experimentera – och segrarna uteblir – kommer förmodligen huvuden att börja rulla i Brynäs omklädningsrum.

Vem blir först?

Linköping gjorde alla sju målen i numerärt överläge när laget förnedrade svenska mästarna Modo med 7–2.

Elitserierekord, någon?

ARTIKELN HANDLAR OM