Sportchefen: ”Han ska hjälpa oss upp”

Av: Mats Wennerholm

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND. Ed Belfour är värvad till Leksand för att ta laget upp i Elitserien.

– Ja, självklart. Han är visserligen 42 år, men det är Dominik Hasek också, säger sportchefen Mikael Lundström.

Den förre danske förbundskaptenen kom till Leksand för två år sedan för att ta laget tillbaka till elitserien.

– Vi omsatte 70 miljoner kronor i fjol och har behållit en elitseriemässig organisation. Vi visar att vill. Det är inte minst viktigt, säger han.

Mer publik än Mora

– Och när vi möter Hammarby här i allsvenskan kommer det 3 763 åskådare. Det är mer än vad Mora hade senast mot Frölunda. Det visar vilket intresse det finns.

Leksands omsättning är i elitserieklass och lägger man till de dryga 20 miljoner elitserielagen får i centrala tv- och sponsormiljoner, skulle Leksand tillhöra toppen i hockey-Sverige omsättningsmässigt.

Mikael Lundström vet hur svårt det är att ta det där sista steget och skulle som många andra gärna vilja se 14 lag i elitserien i framtiden.

– Det är naturligtvis alltid svårt att tala i egen sak, men jag tycker inte att frågan utretts tillräckligt. Vad tycker Svenska Ishockeyförbundet? Vad tycker distrikten? Och vad tycker egentligen den enskilda elitserieklubbarna?

Leksand är ett topplag i allsvenskan och deras 4–0 mot Hammarby speglade inte matchen. Det borde ha blivit tre, fyra mål till.

Men det verkliga beviset på lagets styrka och nerver kommer först i kvalserien.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN