Leksand: Vi har inte någon plan för SHL

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

De kan försvinna De har kontrakt

Leksands hjältar.
Foto: Jimmy Wixtröm
Leksands hjältar.

Leksand fixade osannolikt SHL-kontraktet.

Men det hade inte klubben räknat med – nu saknas en plan för nästa säsong.

– Det här kom som en ren bonus, säger vd:n Christer Plars.

Efter 24 omgångar låg Leksand sist i hockeyallsvenskan.

Klubben var utdömt och kritiserat.

Men ett tränarbyte fick fart på laget som till sist tog sig till playoff och behövde vinna med minst fyra mål mot Mora i sista matchen för att ta sig vidare ännu ett kliv.

Mirakulöst vann Leksand med 6–0.

Sedan väntade Tingsryd och senare Modo i direktfinalen. Leksand nollades de två första matcherna och dömdes ut på nytt.

”Ingen plan för SHL”

Men säsongen slutade, mot alla odds, i vilt firande på isen i Fjällräven Center när klassikerklubben säkrade SHL-avancemanget.

Något som inte ens Leksand själva räknat med.

– Vi har inte planerat för det här. Vi har varit där vi varit och krigat hela tiden. Det finns stora möjligheter, men vi har inte någon plan för SHL, säger Leksands vd, Christer Plars.

– Det här kom som en ren bonus, fortsätter han.

Leksand har förvisso 14 spelare på kontrakt till nästa säsongen, men båda sportcheferna, Mikael Karlberg och Fredrik Jax, saknar ett avtal för nästa säsong.

– Ingenting känns särskilt svårt just nu, men du får fråga mig vid ett senare tillfälle hur vi ska jobba. Vi är inte där just nu.

TV: Se vilda glädjen när Leksand avgör dramat

De har utgående kontrakt i Leksand

Frans Tuohimaa, 24, mv

Fick stå flest matcher i grundserien, men färre i kvalet. Varvat rena monsterinsatser med vissa bottennapp. Sammantaget får finländaren fullt godkänt för sin första säsong i Leksand.

Simon Erlandsson, 21, b

En egen produkt som också var med att åka ur SHL med klubben. Ung fortfarande, men har stundvis haft en jobbig säsong med minus 14 i plus/minust-statistiken i grundserien. Spelade bara två av matcherna mot Modo på grund av skada.

Jonas Frögren, 35, b

Har varit lagets ledare och bidragit med ovärderlig rutin. Meddelade nyligen att han lägger skridskorna på hyllan efter säsongen.

Robin Jacobsson, 29, b

Gjorde succé i Västerås förra året, dit han var utlånad från Leksand. Men i återkomsten till Dalarna har han mest fått rubriker för sina tacklingar. Även Jacobsson har missat de sista matcherna i kvalfinalen på grund av en skada.

Tobias Forsberg, 27, f

Inför säsongen ville han testa på spel i Europa, men hittade inget intressant och återvände till Leksand i oktober. Lite av en publikfavorit i Tegera Arena, men väntar ett nytt försök i Europa nu?

Brock Montpetit, 25, f

Leksands tredje bästa poängplockare i grundserien och produktionen har minst sagt fortsatt i kvalet. Har fått ett lyft i klubben, men har Leksand råd att behålla honom?

Viktor Mårtensson, 27, f

Leksands tuffing som sällan viker sig i närkamper eller när det hettar till framför målen. Har haft en svag poängskörd den här säsongen, men har å andra sidan varit skadedrabbad. Bara gjort ett fåtal matcher i kvalspelet.

Publicerad: