Komarovs svar efter Grönborgs sågning

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Svarade på kritiken efter sin sista (?) landskamp

TORONTO. Turneringen är över för Finland.

Och nu svarar Leo Komarov, 29, på Rikard Grönborgs attack efter matchen mot Tre Kronor:

– Jag bryr mig inte vad han säger. Jag har betalt för att spela hockey och dela ut tacklingar, säger Komarov till Sportbladet, och nu kan finländaren ha gjort sin sista landskamp.

Det var i mötet med Tre Kronor som Leo Komarov i slutet av matchen satte in en vårdslös tackling på svenske backen Victor Hedman.

Ett agerande som fördömdes av förbundskapten Rikard Grönborg:

– Det är en riktigt ful tackling av Leo Komarov. För mig är det matchstraff, det är inget att snacka om. Det kan vara en karriär, det var ett ”cheapshot”, det var inget att snacka om, säger Grönborg i Viasats studio.

Ett utalande som fick den finsk coachen Lauri Marjamäki att reagera starkt:

– Om man efter en seger uttrycker sig så tycker jag inte att det hör hemma här. Jag brukar respektera min motståndares spelare, tränare och lag, men jag antar att det är så här de sköter saker, säger Marjamäki och vill inte diskutera frågan mer, enligt Ilta-Sanomat.

”Var en dum utvisning”

Efter 0–3-förlusten mot Ryssland i den avslutande matchen frågade Sportbladet Komarov hur han ser på Grönborgs uttalande:

– Jag vet inte vad du vill att jag ska säga? Jag spelar hockey och jag tacklar hårt ibland. Jag tacklas mycket under matcherna och ibland kanske… Det var en dum utvisning, men jag tänker inte ändra min still. Det är vad jag har betalt för, att spela hockey och dela ut tacklingar. Tacklingar tillhör hockey.

Hur ser du på att motståndarens coach öppet kritiserade dig?

– Det är så livet är. Jag bryr mig inte. Jag önskar honom lycka till och nu ska jag fokusera på att spela med Toronto, så får vi se.

Leo Komarov har varit en av turneringens mest omtalade spelare. I den första matchen satte han in en tackling på Nordamerikas stjärnback Aaron Ekblad. Domarna friade Komarov, men för Ekblad var turneringen över.

Har gjort sitt i landslaget?

– Något hände med Ekblad men det var en ren tackling, men den på Hedman var en dålig tackling. Men när du fortsätter att tacklas händer det alltid saker och det verkar allltid hända mig. Men hur som helst: jag ska bara fortsätter spela mitt spel.

Samtidigt meddelade också Komarov att han troligtvis har gjort sitt i landslaget.

I så fall var World Cup hans sista landslagsturnering:

För Finland blev turneringen ett stort misslyckande. Tre raka förluster och målskillnaden 1–9 och bara ett mål framåt:

– Det är tufft. VI hade förberett oss bra och hade ett bra lag. Men gjorde bara ett mål och det var inte så här vi ville avsluta turneringen. Men jag är stolt över killarna i den här matchen, vi kom ut och spelade på det sättet vi vill. Men det är inte kul, vi vet att turneringen är över och att alla ska åka hem, säger Komarov.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!