Segervrål – trots hårda sågningar

Av: Eric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

KARLSKRONA. Han spetsades i NHL-miljö och har gjort sin poängstarkaste säsong någonsin. Mot Karlskrona blev Lucas Wallmark matchhjälte.

– Men jag sparar det bästa till slutspelet, säger Luleåcentern.

Efter drygt elva minuter gav Jesper Olofsson den eviga tabelljumbon Karlskrona ledningen i ABB Arena, men i slutet av andra perioden vände Luleå till 2–1.

Det blev även slutresultatet och norrbottningarna förtydligade sin position som tabelltrea. Trots det ryter Lucas Wallmark till. Den 20-årige centern är klart missnöjd med Luleås spel i de två första perioderna.

– Vi kommer inte alls upp i den nivån vi vill ligga på. Vi tar många onödiga utvisningar, jobbar inte tillräckligt mycket och ger Karlskrona momentum. Det var inget bra, det är egentligen inte alls godkänt, säger Wallmark.

Poängstarkaste säsongen

Efter Anton Hedmans kvitteringspuck i första perioden styrde Wallmark in 2–1 med 1.02 kvar av mittenperioden. Efter det tycker Wallmark att Luleå ryckte upp sig.

– Det var ett viktigt mål för oss, vi fick ny energi inför tredje perioden. Skönt att sätta dit den, säger han.

I somras var Wallmark med på NHL-laget Carolina Hurricanes försäsongsläger, men en bit in i SHL-säsongen togs beslutet att han skulle återvända till Luleå och stanna i ytterligare ett år. Efter 43 spelade SHL-matcher säger han sig vara nöjd med beslutet. Och med sina 28 poäng (8+20) har han redan gjort sin poängstarkaste säsong på seniornivå.

”Ska göra jävligt bra avslutning”

– Jag känner att jag har ännu mer att ge, men har blivit en mer komplett spelare. Jag spelar mer boxplay och tar ett större ansvar. Jag är nöjd med säsongen, samtidigt som jag känner att jag har fler nivåer att ta av. Men jag sparar det bästa till slutspelet, säger han.

Tänker du på din egen framtid?

– Nej, inte just nu. Jag försöker göra så bra som möjligt här, sen får vi se vad som händer efter säsongen. Nu ska jag göra en jävligt bra avslutning på säsongen. Alla vet vårt mål, det är det vi jobbar för, säger Wallmark.

Publicerad: