Köpte annonsplats för att hylla rivalen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är Leksand-fansens hälsning till Modo

”Det kommer alltid en morgondag och det är upp till er, var och en av er att avgöra hur bra eller dålig den kommer att vara...”

Den texten möter på torsdagen Modos fans när de ska läsa sina lokalnyheter.

Bakom står Leksand supportrar som köpt en annonsplats på allehanda.se för att tacka för matchen.

I en rafflande matchserie över sju möten med Modo knep Leksand den sista platsen till SHL kommande säsong. Men efter en våg av glädje kom också andra känslor över klubbens supportrar.

– Det första man tänker på när Brock Montpetit avgör är inte att undra hur de mår, men det sjunker in lite senare. Man har några bekanta som är Modoiter och när man ser vad de skriver och hur de mår så känner man igen sig och lider till slut med dem, säger Martin Jönslars-Eriksson, verksamhetsledare i supporterföreningen Leksand Superstars, till Dt.se.

”Vet vad ni går igenom”

För att hylla sina antagonister i Modos supporterled har Leksand-fansen därför skrivit ett öppet brev och köpt annonsplats på allehanda.se där de tackar sina rivaler.

”Vi har full förståelse för att något av det sista ni vill ha är våra sympatier då vi säkert ses som syndabockar i era ögon, att det var vi som stal er plats i SHL. Men tro på oss, är det några som vet exakt vad det är ni går igenom nu så är det vi Leksandssupportrar. Och även om det må vara en klen tröst i tung tid så vill vi ändå skicka er alla en tanke. För även om vi håller på olika lag och vi självklart gläds något oerhört över vår egen framgång så är vi alla medmänniskor, och vi lider med er i den vetskap om det helvete ni genomlider just nu.”, skriver fansen.

”Vill visa vårt stöd”

Supporterklubben ber också om ursäkt för ”de påhopp och de hån som ni fått ta från segerrusiga och revanschlystna Leksingar” innan de avslutar brevet:

”Om ni arbetar klokt och målmedvetet och så länge ni själva har tydliga mål och en stark vilja så kommer ni att lyckas. Fortsätt stå upp för erat MODO så kommer ni att komma tillbaka! Från samtliga Leksandssupportrar har ni våra ödmjukaste sympatier och respekt, vi önskar er lycka till i denna tunga stund och den resa som ni nu ska göra. Vi vet att det går!”

För Dt.se förklarar Martin Jönslars-Eriksson initiativet.

– Vi vill visa vårt stöd till Modos supportrar. Vi vet vad de går igenom och vi har själva varit med om det ett antal gånger. Vi vill berätta att det finns en morgondag och att det är en ganska cool resa de ska göra nu, säger Jönslars-Eriksson.

Läs hela det öppna brevet på Leksand Superstars hemsida.

Publicerad: