”Vad är det för jävla sätt, rent ut sagt”

HOCKEY

Sportchefens attack mot trotjänaren

1 av 2 | Foto: Marcus Eriksson.

Ett kontraktskaos har blossat upp i Vita Hästen.

Marcus Eriksson och klubben kan inte komma överens och nu går klubbdirektören till attack mot sin trotjänare – på Facebook.

–  Vad är det för jävla sätt, rent ut sagt, säger Fredrik Jensen.

Eriksson har spelat i Vita Hästen i nästan hela sin karriär och har gjort flest poäng, flest mål och flest assist genom tiderna i klubben.

Men efter 42 poäng den här säsongen, som gav en förstaplats i den interna poängligan, går kontraktet ut.

Och när parterna ska enas om ett nytt kontrakt har det slutat i ett kaos.

– Jag fick ett erbjudande som jag tyckte var för dåligt och lämnade ett motbud. De sa att jag inte kommer få det jag begärde.

– Och det är ju inte så jävla roligt. Vita Hästen är min moderförening och jag har precis avslutat min bästa säsong i karriären. Då tycker jag inte att lönen ska sänkas med 20 procent, sade Eriksson till Sportbladet i går och förklarade att han valde att spela utan lön när Vita Hästen låg under ett konkurshot.

Nu fördömer klubbdirektören Fredrik Jensen sin trotjänares lönekrav samt att han valde att gå ut i media.

På Facebook skriver Jensen: ”Jag har aldrig sett maken till höga lönekrav från egna produkter som i Vita Hästen”

Han fortsätter:

”Jag har heller aldrig varit med om spelare som gråter ut i media som här i Vita Hästen. Vad är det för jävla sätt, rent ut sagt. Och vad säger det om personerna själva? Vad säger det om hur man ser på sig själv i förhållande till sin klubb? Vad sätter man i första rummet, sig själv eller laget?”

”Ger ju vissa signaler”

När Sportbladet pratar med Jensen utvecklar han sin kritik på Facebook.

– Jag vet inte hans motivering till att gå ut i media. Det dröjde inte många timmar från att han hade gett oss motbudet till att han pratade med tidningarna. Men det är hans fria val, men det ger ju vissa signaler.

– Då måste vi som klubb stå upp för vår sak också, fortsätter Jensen.

Men bör inte en spelare av Erikssons kaliber kunna kräva en löneökning med tanke på att han var poängbäst i laget men också en egen produkt och klubbens kanske främste trotjänare?

– Jo, och det är klart att vi tog hänsyn till det i vårt första bud. Men jag kan förstå honom också. Han är 30 år och vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Men det gör du inte i hockeyallsvenskan.

"Inte orolig sportsligt”

I ditt inlägg på Facebook låter det som att du ifrågasätter hans klubbhjärta?

– Han säger att han måste tänka på sig själv, men det kan man kombinera med klubbhjärta. Sedan vet inte jag vad han sätter i första rummet, vilken prioritering han har.

Vad betyder det rent sportsligt att han nu lämnar er?

– Att vi får hitta någon annan som kan ersätta hans offensiva bidrag. Vi har ganska många namn som ligger i en helt annan prisklass. Rent sportsligt är jag inte orolig, men det är klart att det hade varit roligt att ha ”Mackan” i laget eftersom han är en Norrköpingsprodukt.

ARTIKELN HANDLAR OM