Rosén bakom allt när Växjö vann derbyt

Bortaslog HV71 i Kinnarps arena

JÖNKÖPING. Växjös poängkung har vaknat.

Efter att ha gjort fem poäng på de 14 inledande matcherna sänkte Robert Rosén HV71 med ett mål och två assist.

– Min uppgift är att göra poäng och bidra offensivt, och det har jag inte riktigt gjort i inledningen, säger 29-åringen.

Växjö vann Smålandsderbyt mot HV71 med 4-2 – mycket tack vare förstakedjan med Olli Palola, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen, som gjorde de tre första målen.

– Deras förstakedja var ett ständigt orosmoment. De gjorde det jättebra och vi hade inte riktigt samma spets på våra topplinor, och det avgör lite, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Var planens gigant

Den som stack ut mest var Robert Rosén, 29, som gjorde ett mål och två assist.  Rosén, som vann hela SHL:s poängliga 2012/13, har annars haft en rätt tung säsongsinledning poängmässigt. På de första 14 matcherna stod han noterad för fem poäng (2+3).

– Med tanke på den säsongsinledning jag personligen har haft är det så klart extra skönt att göra tre poäng och hjälpa laget i större utsträckning än jag har gjort tidigare. Det är inget att hymla om att det är min uppgift är att göra poäng och bidra offensivt, och det har jag inte riktigt gjort i inledningen, säger Rosén.

– Men det här ger självförtroende och förhoppningsvis är kurvan stigande. De senaste matcherna har det känts bättre, det känns hoppfullt.

Inte försökt tänkt på torkan

Har du grubblat mycket när poängen inte har kommit?

– Man får försöka att inte göra det, men det klart att det är lätt att stå här och säga att man inte gör det. Jag tycker ändå att jag klarar det rätt bra. Jag har haft sådana perioder tidigare. Jag vet vad jag kan och fortsätter jag vara noggrann borde det lossna, och nu på slutet känns det som att det har börjat göra det, säger Rosén.

Redan i kväll möts Växjö och HV71 igen, i Vida Arena.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!