”Hoppas bara att allt är över snart”

Nylanders nära vän: ”Saknar honom”

avAndreas Käck

William Nylander-tvisten är fortfarande inte löst.

Nu stöttas svensken av sin gode vän David Pastrnak.

– Jag hoppas bara att allt är över snart så att han kan spela hockey igen. Jag saknar honom, säger Boston-stjärnan inför nattens match mot just Toronto.

Säsongen 2012/13 var de då talangfulla 16-åringarna David Pastrnak och William Nylander en fruktad duo i Södertäljes J20-lag.

Nu är de stjärnor i NHL.

De är alltjämt goda vänner och brukar gå ut och äta middag tillsammans när deras lag drabbar samman.

Så blev det inte den här gången.

Nylander har fortfarande inte kommit överens med Toronto om ett nytt kontrakt och finns därför inte med i matchen mot Boston i natt.

Tråkigt, tycker Pastrnak.

– Så klart. Jag saknar honom häromkring. Vi två älskar att spela hockey och det är förstås tufft för honom nu när han inte får spela, men det är som det är. Jag hoppas bara att allt är över snart så att han kan spela hockey igen, säger Pastrnak.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Nylander och Pastrnak den 12 september 2013.

”Ångrar mig inte”

Den tjeckiske skarpskytten vet hur det är att befinna sig i Nylanders situation. I fjol var det han som skulle ha ett nytt kontrakt och även då drog förhandlingarna ut på tiden. Pastrnak missade dock bara en dag av campen då han relativt tidigt nöjde sig med ett sexårskontrakt med 6,6 miljoner dollar i caphit (lönetaksträff). En summa som sett till vad han presterar just nu framstår som alldeles för låg (han har gjort 17 mål på 23 matcher).

– Jag ville bara spela hockey. Min agent kom och sa: ”Det här borde du ta” och det gjorde jag. Om jag ångrar mig? Inte alls. Om någon hade sagt till mig när jag var 15 år gammal att jag som 22-åring skulle få 6 miljoner dollar om året så hade jag inte trott det var sant. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är nöjd med det jag får. Jag hade kunnat spela i Tjeckien för några hundra dollar i månaden så…

”Förtjänar respekt”

Pastrnak har dock förståelse för att Nylander ännu inte skrivit på.

– Han förtjänar att få respekt, eller hur? Han har varit borta en lång tid nu, han visar stort tålamod. I slutändan handlar det om att man ska få det man tycker att man är värd. Det är ens framtid det handlar om, säger David Pastrnak.

Om William Nylander inte kommer överens med Toronto Maple Leafs före klockan 23.00 (svensk tid) den 1 december får han inte spela i NHL den här säsongen.

Häromdagen kom dock uppgifter om att parterna närmar sig en lösning.

– Jag utgår från att han snart är tillbaka i laget, sa tränaren Mike Babcock då.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM