Hetast i hela NHL - Dahlin-effekten?

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Buffalo Sabres – hetast i hela NHL.

Det känns nästan konstigt att skriva, men efter sjunde raka segern – mot Philadelphia med 5-2 hemma i Keybank Center i natt – är det ett faktum.

– Det är väldigt bra att vi fortsätter vinna, hälsar Johan Larsson till Sportbladet efter säsongens första mål och ett slagsmål som får lagkamraterna att kalla honom ”Angry Larry”.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Sam Reinhart och Jack Eichel målfirar.

Fansen i norra New York kan knappt tro sina ögon.

Deras favoriter – som år efter år efter år varit hopplösa jumboaspiranter – bara vinner och vinner.

5-2-triumfen mot Flyers i Keybank Center var alltså sjunde raka segern och så många matcher i rad har klubben inte vunnit sedan säsongen 2006-2007.

Men inte nog med det.
De spelar hockey som ingen i Buffalo gjort sedan laget företräddes av sådana som Chris Drury, Daniel Briere och Maxim Afinogenov.

Första perioden i natt var en fruktansvärd urladdning i vilken hemmaspelarna kom i våg efter våg mot stackars Alex Lyon i Flyers-kassen - och innan de inledande 20 var över hade de ledningen med 4-0.

– Vi hade verkligen fokus och var på tårna och attackerade hela tiden. Det var just den starten vi ville ha, säger coachen Phil Housley till Buffalo News.

Ett av målen i den inledande perioden gjordes av svenske Johan Larsson. Han kom precis i slutsekunderna loss på vänsterkanten och stänkte in pucken i bortre krysset.

– Det känns såklart skönt och bra att hänga första för säsongen, hälsar den 26-årige gotlänningen i ett sms.

Strax efter målet hamnade Larsson i slagsmål med Scott Laughton också – till lagkamraternas stora glädje.

– Vi älskade det. Vi kallar honom ”Angry Larry”. Han är vår ständigt ilskne svensk där ute, säger backen Jake McCabe till Buffalo News.

Rasmus Dahlin stod för ännu en solid insats, spelade 21.44 minuter och bidrog med en assist.

Publicerad: