Kan vara nära en drömvärvning

Landslagsforwarden har flyttat hem på grund av hjärnskakning: ”Hans dröm är att spela med Djurgården”

Andreas Engqvist, 29, har lämnat sin ryska klubb Salavat Ufa och ska flytta hem till Stockholm.

Nu kan det bli spel med Djurgården för den landslagsmeriterade forwarden:

– Det finns ett ömsesidigt intresse, men sedan får vi se hur hans skadestatus är. Han är en spelare vi förstås gärna vill ha, säger Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson.

Andreas Engqvist har upplevt en riktig mardrömshöst i KHL. I inledningen av säsongen åkte han på en hjärnskakning i samband med att hans lag Salavat Ufa mötte slovakiska Slovan Bratislava.

Sedan dess har inte spelat några matcher och nu meddelar klubben att parterna gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet och Engqvist ska flytta hem till Stockholm.

Där finns Djurgården, där Engqvist tillbringat fem säsonger och fick sitt genombrott.

Och en comeback i klubben är inte alls osannolik:

– Det är inte omöjligt alls. Blir det spel, vilket vi inte vet just nu, ska vi titta på vilken lösning som är bäst för Andreas, hans fru och två barn, säger Engqvists agent Martin Nilsson.

Har ni pratat med Djurgården?

– Det har varit en ständig diskussion med Djurgården de senaste åren kan man säga, men inget konkret den här säsongen. Hans dröm har varit att komma tillbaka till Djurgården någon gång, sedan får vi se när det blir.

Gjort stora framsteg

Så blir det Sverige blir det Djurgården?

– Det skulle jag tro, utan att jag har suttit i några djupare diskussioner med Andreas om det här, säger Nilsson.

Samtidigt påpekar Martin Nilsson att prio nummer ett just nu är att Andreas Engqvist ska bli frisk:

– Nummer ett är att han ska må bra igen. Men han har fått bra hjälp och gjort framsteg de senaste veckorna. Vi har förhoppningar om att han ska kunna spela mer den här säsongen, men allt jag kan säga är att behandlingen går åt rätt håll.

Tränar han något på is?

– Nej, inte vad jag vet i alla fall.

Andreas Engqvist har gjort två år i Montreal Canadiens organisation, men har de fem senaste säsongerna spelat i ryska KHL.

”Spelare vi gärna vill ha”

Inga kontraktsförhandlingar mellan Djurgården och Engqvist pågår för tillfället, enligt klubbens strategiske sportchef, Joakim Eriksson. Men Eriksson anser att det kan tänkas rimligt att han återvänder till Djurgården redan den här säsongen.

– Det finns ett ömsesidigt intresse, men sedan får vi se hur hans skadestatus är. Han är en spelare vi förstås gärna vill ha. 

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!