"Frustrerad att inte kunna hjälpa till"

HOCKEY

Han kom till Modo 1991.

Nu får legendaren Per Svartvadet sparken från klubben.

– Det är nytt folk i styrelsen och det är en ny vd. De vill sätta sin organisation och de har de valt att göra såhär, säger Svartvadet.

Foto: Bildbyrån
Svartvadet och Peter Forsberg på läktaren under en match.

I veckan förstod Svartvadet vad som var på gång.

Han var inte längre önskad i rollen som sportchef för Modo.

– Ja, så har det gått till. I våras skrev jag ett nytt avtal med Modo och det var sex månaders uppsägningstid på det. Och sista november var Modo tvingade att säga upp min tjänst och det har de nu gjort, säger han.

Hade du gärna varit kvar?

– Jag tycker Modo gör en spännande resa även om tabelläget är som det är. Jag gillar den nya vd:n och de nya vindarna som blåser i Modos styrelse. Jag tycker det känns som klubben är på rätt väg, nu måste vi bara få till resultaten också.

Jag tolkar det som att du gärna fortsatt även nästa säsong.

– Men då måste det också finnas en plan för vad jag ska göra om jag skulle vara kvar, nu ville de ha en annan inrikting. Vad jag tycker och vill är som det är. Jag har lagt ner min själ i det här jobbet och gjort vad jag kan.

Är du bitter?

– Nej, jag mår bra. Jag vet hur det är att rekrytera spelare och ska man göra en förändring, som har inverkan på nästa säsong, så måste man göra den nu.

Foto: Bildbyrån

Hur ser du på dina år som sportchef?

– Var roligt, lärorikt och tufft. Privatpersonen Svartvadet har inte lidit, men som ledare för Modo har det varit tufft när resultaten inte gått rätt väg och man har varit frustrerad när man inte kunnat hjälpa till på isen. Men jag har försökt att ha distans till jobbet, det har nog räddat mig.

Vad kunde du har gjort annorlunda?

– Man ligger varje kväll och natt och funderar på vad man skulle ha gjort annorlunda. Men egentligen är det inget jag vill ta upp här och nu. Framför allt inte när klubben är mitt i en säsong. Det kanske kommer senare att man kan reflektera och officiellt säga vad man kunde ha gjort annorlunda. Jag känner inte att jag är i ett läge att göra det just nu. Jag har gett allt under de här åren och känner inte något behov av att recensera mig själv. Det får andra göra.

ARTIKELN HANDLAR OM