Sjukstuga i FBK – utklassat av Frölunda

Sviten fortsätter i Scandinavium

Publicerad 2017-01-03

GÖTEBORG. Frölunda har inlett sin hårda slutspelsträning.

Då svarade Henrik Tömmernes med två assist, och ledning i den totala poängligan.

– Det är imponerande, det hör inte till vanligheterna att en back leder den, säger Joel Lundqvist.

Följ ämnen
Frölunda HC

Serieledande Frölunda inledde 2017 med att öka träningsdosen - rejält. Med sikte på att hitta toppformen lagom till slutspelet är det under januari betydligt hårdare träning både på isen och i gymmet.

– Vi har en långsiktig plan att vi ska göra våra bästa matcher i slutet av säsongen. Så nu höjer vi både mängd och intensitet, säger Roger Rönnberg.

Det gav effekt direkt, både för hela Frölunda och backen Henrik Tömmernes. Efter ytterligare två assist leder han nu SHL:s poängliga (6+23).

– Är det så? Det är väl kul. Den hårda träningen i går gav effekt i dag tydligen, säger han.

Han är därmed redan uppe på samma poäng som under hela grundserien i fjol.

– Jag har ett bra stäm, det är bra för självförtroendet. Och så spelar jag i ett väldigt bra lag samtidigt som jag tagit en nivå till och utvecklats. Jag har blivit rappare. Sen har vi haft ett riktigt bra powerplay hela året, och det är därifrån min stora poängkvot kommer.

”Lärde oss en läxa i fjol”

I fjol vid motsvarande period förlorade Frölunda fyra av nio matcher när träningen blev tuffare, ett betydligt sämre facit än under resten av guldsäsongen. Roger Rönnberg säger att planen är densamma som i fjol, men Tömmernes hoppas på att den hårda träningen ändå ska ge färre förluster kortsiktigt.

– Förhoppningsvis lärde vi oss läxan i fjol, att har man lite trögare ben och skallar så får man spela lite enklare. Den hockeyn kan vi också.

Han får medhåll av kapten Joel Lundqvist, 34.

– Det är klart, med åldern lär man sig saker och ting. Känner du att du inte har ben för dagen så får du göra ditt jobb och spela enklare. Inte sätta dig själv i dåliga situationer. Men i dag var det bra fart i ben, händer och puck.

Vad säger du om att en back leder poängligan?

– Det är imponerande. Tömmernes är vår quarterback, han styr där bak och står för många öppnande passningar och fördelar spelet bra i både powerplay och i fem mot fem. Det är häftigt med en back som leder den ligan.

Frölunda