”Blev chockad – såg målet senare”

avJohannes Hägglund

JÖNKÖPING. Snacka om islossning i Kinnarps Arena.

Efter fyra mål på fyra matcher vann HV71 med 5–3 – och Anton Bengtsson spräckte sin 15 matcher långa måltorka med två fullträffar.

– Underbart skönt, säger Bengtsson.

C MORE

Efter förlusten mot Brynäs i måndags snackades det om målkris i HV71. Då hade laget bara gjort fyra mål på fyra matcher, men mot Malmö lossnade det – och det rejält. Till slut vann Jönköpingslaget med 5–3.

– Underbart skönt. Både segern och för egen del känns det riktigt bra, säger Anton Bengtsson.
Det var inte bara för HV71 som lag det lossnade, utan även för Anton Bengtsson. 23-åringen inledde säsongen med en assist i premiären och ett mål i den andra matchen. Sedan missade han elva matcher på grund av en fotskada, och därefter blev det hela 15 raka matcher utan poäng. Men den dystra sviten bröt Bengtsson mot Malmö – på ett väldigt turligt sätt. Han sköt, Nihlstorp räddade och sedan studsade pucken på Malmöbacken Noah Welch och in i mål.

– Jag ramlade och hörde sedan målsignalen. Jag blev chockad att pucken gick in. Jag såg målet lite senare och det såg lite roligt ut. Det är typiskt att det kommer på ett sådant sätt, men riktigt skönt att få in ett skitmål, säger 23-åringen, som också gjorde 3–1-målet.

Hur har det varit mentalt under den här poängtorkan?

– Självklart tar det på självförtroendet, även om det inte är min uppgift att göra poängen. Men för eget bränsle var det ruskigt skönt att hänga dit den, och nu blev det två till och med. Jag får försöka bygga vidare på det här, säger Bengtsson, som för två säsonger sedan spelade fem landskamper med Tre Kronor.
I och med segern mot Malmö är HV71 uppe på fjärde plats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM