Hedman: ”Hoppas det här var vändningen”

HOCKEY

NEW YORK. Vände favorittippade Tampa äntligen på sin oväntat skakiga säsong i natt?

Det kände så när de rappade till Detroit med 4–1.

– Jag hoppas verkligen det. Vi gjorde en riktigt bra match, men det gäller verkligen att vi fortsätter vinna. Om avståndet upp till lagen ovanför strecket växer för mycket blir det svårt att komma ikapp, säger poängmaskinen Victor Hedman till Sportbladet.

Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix

Tampa Bay Lightning tippades återigen tillhöra de absoluta topplagen innan grundserien startade i oktober och började också lovande, men har sedan halkat oväntat snett och ligger inför juluppehållet om några dagar under slutspelsstrecket.

Vändningen kan dock ha kommit mot Detroit hemma i Amalie Arena i natt och det vore logiskt, för Bolts har ägt divisionsrivalen från Michigan de senaste åren.

– Nja, ägt vet jag inte. Det var två desperata lag som möttes ikväll, det märktes verkligen att bägge behövde vinna och jag är mycket nöjd med hur vi spelade. Några hade en kanonmatch. Som Jonathan Drouin. Han var svinbra, säger backbjässen Victor Hedman när vi talar med honom efteråt. 

”Hoppas det här var vändningen”

Han fortsätter: 

– Jag hoppas verkligen att det här var vändningen för det krävs absolut att vi fortsätter vinna matcher nu. Om avståndet upp till lagen ovanför strecket växer för mycket blir det svårt att komma ikapp, det vet man ju sedan tidigare. 

”Vigge” – som för bara några dagar slog klubbrekordet i poäng för backar och individuellt sett haft NHL-karriärens mest lyckade grundseriestart, trots att laget hackat – stod för ytterligare en assist i nattens match.

Stolt över klubbrekordet

Därmed är han, med sammanlagt sex mål och 20 assist, trea i backarnas poängliga, strax bakom Erik Karlsson och Brent Burns. 

Men det är inget den 26-årige ångermanlänningen fäster alltför stort avseende vid.

– Jag är stolt över det där klubbrekordet och vill alltid bidra på alla sätt jag kan, men det är svårt att glädjas åt individuella prestationer när inte laget går så bra, säger han.

– Jag vill vinna matcher, det är allt det handlar om.

Anton Strålman stod också för en assist i natt, och Henrik Zetterberg var inblandad i framspelningen till Detroits tröstmål.

ARTIKELN HANDLAR OM