Supersågningen: ”Ett fruktansvärt loserbeteende”

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

HV71 tog ledningen med 2–1 och Djurgården tappade ansiktet.

Spelarna totalsågades av sportchefen efteråt.

– När våra bästa spelare i spel fem mot fem är våra sämsta då är det jäkligt svårt att vinna hockeymatcher, säger Joakim Eriksson.

Djurgården startade bra. Hemmalaget tog ledningen och hade kontroll på matchen.

Men så missade man i markeringen och HV71, med all press på att prestera, kunde kvittera och strax efter ta ledningen. 1–2. Plötsligt var det Djurgården som var ängsliga.

– Resten av matchen tycker jag att vi uppvisar ett fruktansvärt looserbeteende på olika sätt och vis. Det stör mig fruktansvärt mycket, säger sportchefen Joakim Eriksson i Djurgårdens studio efter matchen.

Joakim Eriksson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joakim Eriksson.

Sågar spelarna

Eriksson har svårt att förstå hur ett 1–2-underläge kan få spelarna att fullkomligt tappa det mentalt i stället för att använda underläget som tändvätska. Det är det han menar med loserbeteende.

– Vi kan förlora hockeymatcher. Men när våra bästa spelare i spel fem mot fem är våra sämsta och när spelare som ska fylla upp luckorna efter Josefsson och Strandberg, och får möjligheten att göra det istidsmässigt, flyr från att spela kroppsspråksmässigt – då är det jäkligt svårt att vinna hockeymatcher.

Enligt Eriksson gör Djurgården misstag på fyra av de totalt fem HV-målen.

– Det går inte att vinna hockeymatcher om inte spelarna tar ett större ansvar. Vi pratar om att coacher ska ha ett ledarskap och förändra en matchbild. Men det sitter också ett ansvar och ett ledarskap hos spelarna. Nästintill över hela linjen är det på tok för dåligt, säger Eriksson.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!