Nils Lundkvist missar resten av VM

Sveriges backstjärna om blytunga beskedet

Nils Lundkvist, 20, utgick skadad mot Schweiz.

Nu missar han resten av VM.

– Det blir så jäkla tomt, säger han till Sportbladet efter beskedet.

Den unge Luleåbacken har imponerat under sitt första världsmästerskap, men i slutet av gårdagens storseger mot Schweiz åkte han på en smäll med en otäck landning som följd.

Lundkvist lämnade matchen och under onsdagen fick han beskedet att VM är över efter att ha undersökts av Tre Kronors lagläkare Jonas Kalman.

–Klart det är jobbigt. Det har varit några tråkiga timmar. Man har varit ledsen, även om jag har börjat komma över det lite nu, säger Nils Lundkvist och fortsätter:

– Det har varit väldigt kul att vara här. Vi studsade tillbaka fantastiskt bra och körde över Schweiz i går. Så det är jäkligt bittert när vi känner att vi har någonting bra på gång.

”Kände att någonting var fel”

Kände du direkt att det var illa?

– Jag kände att någonting var fel. Det högg till lite i fallet.

Vad är det för typ av skada?

– Det är baksidan av låret som har fått sig en liten smäll. Hur allvarligt det är går inte att säga ännu. Men det är inte tillräckligt bra för att kunna spela, säger Nils som haltar fram på spelarhotellet men slipper kryckor.

Hade du ändå hoppet uppe innan du fick beskedet?

– Ja, så är det alltid. Även om det har känt som att något har varit fel så hoppas man alltid på det bästa. Det blir påtagligt just när man får beskedet att det inte kommer funka. Det blir så jäkla tomt. Det går från hundra till noll väldigt snabbt när man får veta att säsongen är över.

Åker hem till Sverige

I morgon väntar hemresa för ytterligare undersökningar i Sverige för den New York Rangers-draftade backen. Med fem poäng på de tre inledande matcherna är Lundkvist turneringens poängbäste back och den som har gjort flest poäng i Sverige.

Det är Tre Kronors andra skada i turneringen. Forwarden Carl Klingberg, även han en av lagets stjärnor, har också tvingats avbryta VM.

Vad tror du om lagets fortsatta chanser?

– Jag tror att de är väldigt goda. Det är ett väldigt bra gäng som är här. Många skickliga spelare. Det började lite tufft men i och med vinsten i går gjuts det in mer självförtroende i gruppen. Jag är helt övertygad om att det kommer gå bra i resten av turneringen, säger Nils Lundkvist.

Allt om hockey-VM 2021:

Stor guide med allt om hockey-VM: Spelschema och tv-tider

Här är Tre Kronors trupp till hockey-VM

Alla nyheter om hockey-VM 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!