Leksand värvar från Timrå – och han stannar

avBilly Hammer

Publicerad:
Uppdaterad:

Här kommer lite positiva nyheter för alla Leksandsfans.

Klubben presenterade i dag två namn till nästa säsongs spelartrupp.

Det är Daniel Bertov som stannar en säsong till i klubben, medan Mattias Nilsson återvänder till dalaklubben efter tre säsonger i Timrå.

Mattias Nilsson återvänder till Leksand från Timrå medan Daniel Bertov väljer att stanna.

Leksands lagbygge för den hockeyallsvenska säsongen 2017/18 är i full gång. Under tisdagseftermiddagen presenterade klubben två bekanta ansikten. Den ena ligger måste ligga väldigt färsk i Leksandssupportrarnas minnen då han tillhörde klubben under den gångna säsongen.

Det är backen Daniel Bertov, 24, som har bestämt sig för att stanna i klubben även kommande säsong. Bertov kom till Leksand under säsongen 2015/16 och har sedan varit med och spelat upp i klubben i SHL och även åkt ur nu i år.

– Jag trivs med mycket i Leksand. Föreningen är kanon, precis som fansen. Jag har också haft en jättebra dialog med Challe och Mackan, vår nya tränare, om hur upplägget ser ut för både lagets och min personliga utveckling. Det känns givetvis fortfarande tungt att det gick som det gick förra säsongen, men man har ändå hunnit smälta det lite och jag känner en rejäl revanschlust inför det som väntar. Jag är förväntansfull, säger Bertov till klubbens hemsida.

Värvar från konkurrent

Inte nog med att Bertov stannar, utan klubben presenterade också ett nyförvärv. Det handlar om backen Mattias Nilsson som spelade i klubben under flera ungdomsår. De tre senaste säsongerna har 23-åringen representerat Timrå i hockeyallsvenskan, men nu är han alltså tillbaka i dalaklubben.

– Under mina säsonger i Timrå har jag främst utvecklat mitt defensiva spel, vilket också var målet när jag kom hit. När Leksand hörde av sig och ville ha mig tillbaka var det ingen tvekan från min sida. Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till föreningen, så det här känns riktigt skoj, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM