”Om någon hade sagt det innan hade jag väl inte trott på det”

Nashville-svenskar kan upprepa bedriften

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
HOCKEY

NEW YORK. Det verkar som att två svenskar i en och samma klubb kommer göra 30 mål i år – för andra gången i historien.

Viktor Arvidsson prickade in sitt 29:e när Nashville bortaslog New York Islanders i natt och står därmed på samma antal som kedjekamraten Filip Forsberg.

– Om någon sagt det före säsongen hade jag väl inte trott på det, men jag tänker egentligen inte på det. Vi måste vinna matcher, det är det viktiga, säger sensationsmannen från Kusmark till Sportbladet efter 3-1-segern.

Säsongen 2006-2007 gjorde Henrik Zetterberg 33 mål för Detroit Red Wings –– och Tomas Holmström 30.

Det är, enligt en snabb genomgång under natten,  enda gången två svenskar i samma klubb gjort 30 mål eller fler under en och samma säsong.

Men nu håller det alltså på att hända igen – i Nashville Predators.

Att Filip Forsberg når den milstolpen är helt förväntat, han pangade in 33 mål redan ifjol, men att han skulle få sällskap av Viktor Arvidsson var det absolut ingen som hade räknat med. 

”Hade jag inte trott på”

Likafullt:

När Preds i natt gästade New York Islanders i Brooklyn stångade han in säsongen 29:e fullträff – på assist från landsmännen Forsberg och Mattias Ekholm – och därmed delar han förstaplatsen i den interna målligan, och andraplatsen i den svenska diton,  med ”Flipper”.

– Jag vet att jag kan göra mål om jag får lägen, men om någon sagt före säsongen att jag skulle göra lika många som Filip hade jag väl inte trott på det. Givetvis är det skönt. Vi hittar varann bra där ute, antingen är det Filip eller Ryan Johansen eller jag som sätter pucken, säger den 23-årige västerbottningen när vi träffar honom efter 3-1-segern i Barclays Center. 

Fjärde raka segern

Han fortsätter:

– Men jag tänker egentligen så mycket på det. Vi måste vinna matcher och ta oss till slutspel och sedan hitta en känsla som tar oss vidare.

Den känslan tycks i någon mån redan ha infunnit sig. Segern i natt var den fjärde raka och marginalen ner till närmaste lag under strecket är nu 12 poäng.

– Ja, verkligen, instämmer Mattias Ekholm.

– Jag tycker vi spelat hur bra som helst på slutet. Alla tar sina roller och alla kämpar, oavsett vilka vi möter och hur det än ser ut. Tidigare hände det att vi gjorde två bra matcher och två dåliga, men nu är det bra hela tiden.

Även Calle Järnkrok bidrog med en assist i natt.

ARTIKELN HANDLAR OM