”Jobbade mycket hårdare än Leksand”

Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYR≈N
HOCKEY

LEKSAND. När Kevin Goumas var inne på isen gjorde Mora sina mål.

Med två mål och en assist var han en av de stora matchhjältarna i Mora.

– Det gäller att inte fuska, och hela tiden sätta laget först, säger amerikanen. 

Kevin Goumas och Matt Bailey satt samtidigt i utvisningsbåset i slutet av matchen, men kunde kosta på sig att njuta lite också.

Med två mål vardera var transatlanterna de stora matchvinnarna i bortamötet med Leksand. 

”Jobbade hårdare än Leksand”

Efter att ha spelat nästan halva den första perioden i boxplay, och blivit av med sin poängkung Jacob Nilsson under tiden, var det en uppvisning i två perioder.

– Det var verkligen ingen ideal start för oss, säger Kevin Goumas.

– Utvisningarna tog momentum ifrån oss, men vi dödade dem och kom tillbaka med hårt jobb. Vi jobbade mycket hårdare än Leksand ikväll. Då är vi svåra att slå, säger han. 

Ingen negativ effekt

Att Jacob Nilsson försvann gav ingen negativ effekt i den här matchen och Goumas tror att Mora löser situationen även fortsatt, trots att centern nu missar minst en match till i serien, troligtvis fler.

– Han är en av våra mest skickliga spelare och har varit bra för oss hela året. Men vi har 22 spelare i omklädningsrummet och flera som steppat upp hela året oavsett vilken roll de fått. Det är därför vi har varit så bra, säger Goumas.

Du är en av de som steppat upp nu..?

– Haha, ja… Jag försöker bara göra det jag är bra på, röra mig och vara på rätt sida pucken. Det gäller att inte fuska och att hela tiden sätta laget först.

Förkrossande statistik

Tydligt var i alla fall att Mora steppade upp med 25-åringen på isen. Hans statistik var förkrossande.

– Jag var nog inte inne på alla målen, men tror att jag hamnade på +5. Men det är ingen som bryr sig om det. Jag hade varit glad om det hade varit någon annan så länge laget vinner. Nu har vi två vinster kvar, förhoppningsvis tar vi med oss momentum hem nu!

ARTIKELN HANDLAR OM