AIK avgjorde sent – leder serien

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

AIK tog ännu ett litet steg närmare SHL – tack vare Michael Lindqvist.
Efter att ha gjort tre poäng i förra matchen sänkte 22-åringen Pantern med ett sent 3-2-mål.
– Att gå upp med AIK vore en dröm, säger Lindqvist.

De båda målvakterna, Panterns Tex Williamsson och framför allt AIK:s Gasper Kroselj, imponerade stort – i två perioder. Trots 30–15 i skott till Pantern stod det 0–0. Sedan blev det märkligt nog en målfest. AIK gick upp till 2-0, Pantern kom i kapp – men med 2.32 kvar avgjorde Michael Lindqvist, 22.

– På förhand är det här nästan den tuffaste matchen i serien, Pantern borta. Det krävdes hårt jobb hela matchen och när vi får chansen utnyttjar vi den, säger Lindqvist.
– Det här var det skönaste målet hittills i år. Jätteskönt att se den gå in, säger matchhjälten.

Bakom starka starten

AIK har fått bästa möjliga start på slutspelsserien och toppar tabellen på sju poäng En stor anledning till AIK:s framgång är Michael Lindqvist. Han gjorde tre poäng i förra matchen och nu blev det alltså ett matchavgörande mål.

– Vi har haft en rätt tuff säsong, men nu har vi grym form. Jag är AIK:are och självklart är det en dröm att gå upp med AIK, men det är en lång väg kvar. Men vi känner oss starka, säger Lindqvist, vars kontrakt med AIK går ut efter säsongen.
– Jag har sagt till min agent att jag tar allt det där efter säsongen. Han får sköta det där. Jag vet vad jag vill, men fokuserar bara på AIK, säger Lindqvist.

Vill gå upp med AIK

Och vad vill du?

– Självklart vill man framåt. Helst av allt vill jag spela med AIK i SHL. Jag har fullt fokus på AIK och har inte tagit något beslut. AIK är absolut ett alternativ, oavsett serie, säger Lindqvist.
För AIK väntar nu två raka hemmamatcher, mot Tingsryd på fredag och Västervik på söndag.
– Hoppas fansen sluter upp nu. Mycket folk på Hovet är det bästa som finns och vi behöver allt stöd vi kan få, säger Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM