Förslaget som kan förändra hela SHL

Brynäs: Är inte helt okomplicerat

Foto: Bildbyrån
Joel Lundqvist och Robert Rosén är två av SHL:s högst betalda.
HOCKEY

Hälften av SHL-klubbarna gick med ekonomisk förlust förra året när 62 procent av de totala kostnaderna betalades ut i löner.

Nu diskuterar ligan ett lönetak.

– Eftersom vi vet att det är den största utgiftsposten i en klubb är det klart vi arbetar med frågan, säger vd:n Jörgen Lindgren till Dagens Nyheter.

Den genomgång som revisionsbyrån EY gjort, och som publiceras i Dagens Nyheter, ger en dyster bild av SHL-klubbarnas ekonomiska situation. Hälften av klubbarna gick med förlust förra året samtidigt som lönekostnaderna ändå fortsatte att öka.

”Får så klart stor påverkan”

Enligt DN står lönerna för 62 procent av hela ligans kostnader och tidningen erfar att medellönen i SHL den här säsongen nu är uppe på 95 000 kronor i månaden. Följden blir hårt ekonomisk pressade klubbar och en potentiell katastrof för de föreningar som ramlar ur högstaligan.

En potentiell lösning skulle kunna vara ett lönetak – en fråga som nu också diskuteras internt inom SHL.

– Eftersom vi vet att det är den största utgiftsposten i en klubb är det klart vi arbetar med frågan. Mot bakgrund av att klubbarna sammantaget spenderar mer än de får in, får det så klart stor påverkan om man kan ändra den utgiftsposten, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till DN.

”Är inte rätt väg att gå”

Samtidigt beskrivs frågan som känslig. I en enkät Dagens Nyheter genomfört svarade bara hälften av klubbdirektörerna i SHL på hur de ställer sig till förslaget om en begränsad lönebudget för klubbarna.

”Vi välkomnar debatten om lönetak, dock vet vi att det inte är helt okomplicerat. Kräver samsyn bland alla klubbar”, skriver Brynäs klubbdirektör Johan Stark.

De som svarat Dagens Nyheter uttrycker sig ändå försiktigt positiva. Några som däremot är helt emot förslaget är inte helt oväntat spelarfacket Sico.

– Jag tror inte att lönetak är rätt väg att gå, jag tror inte det gynnar svensk hockey. Vår utgångspunkt är att det ska vara en fri lönesättning uppåt och att det ska vara en reglerad miniminivå och så har vi det i dag, säger ordföranden, advokat Kristoffer Sparring, till Dagens Nyheter.

ARTIKELN HANDLAR OM