Marcus Johansson hyllar nya lagkamraten

1 av 2 | Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Det började bra i Washington för stjärnförvärvet Kevin Shattenkirk. 

Han var med och slog New York Rangers på Madison Square Garden i natt – och fick se nye svenske lagkamraten Marcus Johansson göra två mål.

– Man märker direkt att det är en grymt bra hockeyspelare, med fantastisk blick för spelet och suverän puckbehandling. Vi kommer få stor nytta av honom, säger ”Mojo” till Sportbladet efter 4–1-segern.

Det går undan i NHL ibland.

Beskedet att St. Louis hade trejdat Kevin Shattenkirk – hela det pågående trejd-racets tyngsta pjäs – till Washington kom så sent som igår kväll.

Men redan i natt debuterade han alltså för sitt nya lag, borta mot New York Rangers.

Och det gick finemang.

Den 28-årige backstjärnan producerade visserligen inga poäng, men han uppträdde med pondus och raffinemang – inte minst i powerplay – och Capitals vann med 4–1.

– Jag hade aldrig trott att vi skulle kunna få hit honom, för vilken förstärkning. Vi kommer få stor nytta av honom, säger Marcus Johansson när vi träffar honom i omklädningsrummet.

”Han är fantastisk”

– Man märker direkt att det är en grymt bra hockeyspelare. Han har fantastisk blick för spelet och är suverän med pucken.

”Mojo” bidrog själv i hög grad till att Shattenkirks debut med serieledarna blev så lyckad. 

Den 26-årige skåningen gjorde nämligen två mål på Henrik Lundqvist – och är därmed uppe i sammanlagt 21 mål, nytt personbästa efter bara 62 matcher.

– Kul, man vill ju alltid försöka bli bättre. Men framförallt är jag glad att det lossnade lite efter några rätt tröga matcher, säger han.

Siktar mot Stanley Cup

Även Nicklas Bäckström bidrog med ett mål – och även han är imponerad av sin nye lagkamrat.

– Ja, Shattenkirk är en väldigt skicklig back, det är väldigt tydlig direkt. Han spelar enkelt och sätter puckarna rätt på klubbladet. Han blir definitivt nyttig, säger stjärncentern från Valbo.

Ja, det är väl rentav så att Washington Capitals med den här trejden tydligt och klart signalerat att klubben går för Stanley Cup i vår.

– Absolut. Men så har det varit länge. Det finns inget annat för den här gruppen och den här organisationen. Vi kommer ge alltid för att nå dit och nu har vi fått en spelare som definitivt kan hjälpa oss på vägen, säger tvåmålsskytten Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM