Kolliderade med domaren – stängs av

Mora IK:s Nicklas Heinerö kolliderade med domaren under en match i hockeyallsvenskan.

Nu stängs 30-åringen av i tre matcher och får böta drygt 7 000 kronor.

– Det är inte så här vi marknadsför hockeyallsvenskan, säger klubbens sportchef Andreas Hägglund.

Det var i matchen mot Karlskoga som Moras Nicklas Heinerö i en närkamp kolliderade med domaren Petter Norman som föll bakåt och slog huvudet i isen.

På isen kom ingen åtgärd, men i efterhand anmäldes situationen till disciplinnämnden.

Under tisdagen kom domen på tre matchers avstängning och 7250 kr i böter.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

Nicklas Heinerö har härigenom, i vart fall, visat på en uppenbar likgiltighet inför uppkomsten av den fysiska kontakten med domaren som blivit en följd av hans agerande. Domarens okränkbara ställning är en grundläggande förutsättning inom all idrott”, skriver nämnden i sitt beslut.

– Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Det finns ingen avsikt att köra på den här domaren. Det är en olyckshändelse och beklagligt att man inte tar hänsyn till det. Tre matcher är otroligt hårt, säger Moras sportchef Andreas Hägglund.

– Jag tycker inte att det är någon jättebra förklaring. Men du vet ju hur det är, ibland törs man ju inte säga det man tycker utan bara rättar in sig i ledet.

Fick besked timmar innan match

Händelsen skedde i lördags och först på tisdagseftermiddagen, bara timmar innan Mora ska möta Djurgården på Hovet, kom domen.

– Han är ju med till Stockholm. Han är avstängd under utredningen men han åkte ju med för man hoppas på det bästa. Så han får väl sitta på läktaren. Jag tycker det tar alldeles för lång tid och det är ett otroligt tungt avbräck för oss, säger Hägglund.

Andreas Hägglund.
Andreas Hägglund.

Ska överklaga till Riksidrottsnämnden

Klubben kommer nu överklaga domen till Riksidrottsnämnden.

– Det ville Nicklas också göra. Vi har en väldigt ledsen och bekymrad spelare som tycker man blir orättvist behandlad. De som träffat Nicklas Heinerö vet att det är en av de finaste människorna man har träffat. Så det finns inget ont i honom. Det var inget kul samtal att ha med honom.

Tycker du att det är ett problem med hur det fungerar kring avstängningar?

– Jag tror att man i mångt och mycket säkert gör det bästa de kan. Sedan är frågan om det ska vevas anmälningar till höger och vänster. Det blir ingen påföljd på isen och sen blir det avstängning när man anmäler på video. Man känner bara: ska vi anmäla för allting? Då får vi anställa en kille som sitter och klipper video. Jag tror inte det är så här vi marknadsför hockeyallsvenskan.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!