Stora showen inför 70 000 åskådare

Svenske stjärnan utklädd till Sopranos

Publicerad 2024-02-18

NEW YORK. New Jersey Devils kom till nattens utomhusmatch på Metlife Stadium utklädda till karaktärer i tv-serien ”Sopranos” – och gjorde sedan med Philadelphia Flyers som Tony Soprano brukade göra med sina meningsmotståndare.

– Det var en match man aldrig kommer glömma, säger tvåmålsskytten Nico Hischier efter 6–3-segern inför drygt 70 000 åskådare.

Följ ämnen
NHL

Det har blivit en tradition att lagen som spelar NHL:s utomhusmatcher anländer i fantasifull utstyrsel med kopplingar till den aktuella skådeplatsen för friluftsövningarna eller klubbens egen historia – och nattens Stadium Series-fajt mellan New Jersey Devils och Philadelphia Flyers på väldiga Metlife Stadium i East Rutherford utgjorde därvidlag inget undantag.

Gästerna från grannstaten kom i samma klädsel som Rocky Balboa – Philadelphias store fiktive hjälte – och hemmaspelarna hyllade tv-serien som mer än något annat förknippas med delstaten New Jersey.

”Sopranos”.

Det vill säga: De bar alla den typ av träningsoveraller, och den typ av vita linnen, som var standard för Christopher Moltisanti och Paulie Walnuts och de andra under sittningarna utanför ”Satriale’s”.

Sedan gick de ut och ”whacked” Flyers på typiskt Tony Soprano-vis också.

70 000 åskådare såg Devils–Flyers på Metlife Stadium

Flera framträdanden

De skaffade sig 1–0-ledning redan efter 32 sekunder, höll sedan undan resten av den kyliga kvällen och vann till slut med 6–3.

– Det finns vissa matcher i karriären man aldrig glömmer och det här var en sådan, säger tvåmålsskytten Nico Hischier efteråt.

– Vår grupp svetsas samman av denna vinst. Redan innan seriestarten hade de flesta av oss ringat in det här datumet, så det skulle varit en stor och viktig match under alla omständigheter. Men nu blev den extra stor med tanke på tabelläget.

På läktarna satt 70 328 djupfrysta åskådare och förutom hockey fick de njuta av framträdanden av Jersey-institutioner som Jonas Brothers, The Gaslight Anthem samt Max Weinberg och Jake Clemons från Bruce Springsteens E Street Band.

Jesper Bratt stod för framspelningen till ett hemmamål och i Flyers kasse stoppade Samuel Ersson 34 skott.

På söndag kväll – 21.00 svensk tid – möts New York Rangers och New York Islanders på samma adress.