Pettersson föll i Dahlin-duellen - men tog poängen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Rasmus Dahlin slog Elias Pettersson i matchen-i-matchen i lördagens matiné i Buffalo.

Men Elias vann i alla fall, för Canucks sänkte svajiga Sabres med 6-3.

– Mycket stort för oss, säger tvåmålsskytten Brock Boeser.

Det händer bara två gånger per säsong, så när Rasmus Dahlin och Elias Pettersson – svensk hockeys två stora framtidsnamn – väl möts är det svårt att inte bli lite hypnotiserad av matchen-i-matchen.

Och lördagens rond i Keybank Center i centrala Buffalo ”vann” alltså Dahlin. Han stod för två fina assist, bägge levererade under majestätiskt dirigerande på blålinjen, medan Pettersson ”bara” spelade fram till ett av gästernas mål.

Men det var ändå ”Elvis” som hade bredaste leende på läpparna efter slutsignalen, för den verkliga matchen vann alltså Canucks med 6-3.

Med i playoff-racet igen

Det var en välbehövlig comeback efter två tunga förluster i Florida, med 2-9 mot Lightning och 2-5 Panthers. Nu hakar de på i det infernaliska playoff-racet i Pacific-divisionen igen.

– Ja, det här var mycket stort för oss, säger tvåmålsskytten Brock Boeser till klubbens hemsida.

– Vår långa roadtrip fortsätter och man vill verkligen inte åka vidare med tre förluster under bältet. Men vi gjorde också ett mycket bättre jobb idag.

För Sabres ser det tyngre ut. De svajar än hit och än dit och lyckas för närvarande bara ögonblicksvis nå full potential. Efter lördagens förlust har sju tunga poäng upp till sista slutspelsplatsen i öst – och det avståndet kan drygas ut ytterligare kommande natt.

Loui Eriksson satte för övrigt matchens enda blågula mål i tom kasse i slutet och en gedigen Jacob Markström, som börjat göra sig redo för karriärens första All Star-framträdande stoppade 25 skott.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE