NHL-spelaren deltog i protest och minnesstund

Publicerad 2020-06-04

Tyler Seguin.

Flera idrottare har tagit ställning mot rasism i olika uttalanden.

NHL-stjärnan Tyler Seguin pratade i går i en intervju i The Athletic om nästa steg.

I dag var han ute på Dallas gator och protesterade och deltog i en minnesstund för George Floyd.

Följ ämnen
NHL

I tio dagar har protester anordnats mot rasism och polisbrutalitet i USA efter att George Floyd, en 46-årig svart man, dog på sjukhus efter ett polisingripande i Minneapolis.

Inom NHL – och resten av idrottsvärlden – har flera vita idrottare tagit ställning mot rasism i form av olika uttalanden. Men frågan har också ställts om att ta det vidare från att bara vara ett uttalande.

Diskuterade nästa steg

Något som Dallas Stars stjärncenter Tyler Seguin diskuterade i en intervju med The Athletic.

– Det första man måste förstå är att många bryr sig mer om att se ut som en bra person än att vara en bra person. Ja, jag sa något bra i går, men det handlar om att vara en bra person och ta det vidare. Det är att vi i laget och människorna som arbetar med laget pratar om vad som är nästa steg. Jag har varit en del av St. Philip’s School där jag spelar landhockey med svarta barn som har det dåligt ställt. Det vi gör där är bra, men inte tillräckligt, säger han.

”Nå ut och förstå”

– Det handlar om att nå ut och förstå. Jag förstår kontentan, men jag vill veta mer om världen och samhället som svarta människor lever i men inte är bekväma att leva i.

Under torsdagen gick Seguin själv från ord till handling när han deltog i en protest på Dallas gator. Han deltog även i en minnesstund för George Floyd som anordnades i centrala Dallas.

Följ ämnen i artikeln