SHL Svenska hockeyligan

SHL-spelare åtalas för flera trafikbrott

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

En SHL-spelare är kallad till förhandling i tingsrätten under tisdagen.

Spelaren är åtalad för ett fall av vårdslöshet i trafik och ett fall av grov olovlig körning.

Enligt vittnesuppgifter handlar det om ”racing” mot en annan bil i otillåten hastighet och på fel sidan av vägen, respektive ha kört utan körkort och försökt fly från polisen.

Det var mitt på dagen som en polispatrull uppger att de upptäckte två bilar i den centrala staden accelerera och köra mycket fort.

Polisbilen följde efter och anger i anmälan att de efter 150–200 meter varit uppe i 120 kilometer i timmen för att hålla jämna steg med de två bilarna.

Bilen, som kördes av ishockeyspelaren som nu är misstänkt, ska vid ett tillfälle ha kört över på fel sida av vägen och de körfältsbyten som gjordes ska ha skett utan användning av blinkers.

Den gällande hastighetsbegränsningen på den aktuella sträckan ska vara 30 kilometer i timmen.

”Jag hann bli rädd”

”Min första tanke var att fordonen ”raceade” med varandra, alltså körde kapp med varandra bland andra bilar. På samma vägsträcka som vi körde på befann sig 10-12 andra bilar, uppskattningsvis”, uppger en av polismännen i sin rapport.

Med i bilen ska ishockeyspelaren ha haft två barndomsvänner och enligt förhöret skulle de hämta ett släp för att hjälpa en kompis att flytta.

Ishockeyspelaren nekar till brott.

– Jag hann passera rödljuset vid korsningen och blev stannad av polis cirka 20 meter efter korsningen. När jag blev stoppad tänkte vi att det måste vara något fel. Båda poliserna sprang ut från polisbilen och skrek ”ut ur bilen”. Den ena polisen, som sprang fram till mig, höll sin ena hand mot pistolen. Jag hann bli rädd och tänkte ”vad har jag gjort nu?”, säger den åtalade i polisförhör.

”Kraschar in i plogvallen”

Ett halvår senare anmäls ishockeyspelaren för att ha kört bil trots ett återkallat körkort.

En polispatrull vittnar om att de observerade en bil de tyckte hade ett avvikande körsätt och följde efter.

”Vi upplever att den kör mycket fort som för att försöka undkomma ... När vi kommer runt hörnet ser vi en man som snabbt lämnar förarplatsen på bilen och springer in mellan två hus”, skriver en polis.

”När jag någon sekund senare också svänger in på (x)gatan så ser jag att bilen gör en okontrollerad inbromsning och mer eller mindre kraschar in i plogvallen”, skriver en annan polis.

”Mycket nervös och darrar”

De skriver vidare att den misstänkte sedan är framme vid samma bil, hämtar något, låser bilen med nyckel och springer in i ett hus.

Poliserna följde efter honom och knackade på husets dörr.

”Efter ca 1 minut kommer en äldre man och öppnar dörren och i samband med det kommer från övrevåningen en mansperson som väl stämmer överens med signalementet på den man som tidigare sprungit från den (anonymiserad bil, red, anm.) ned. Mannen som identifierar sig som X är mycket andfådd, har svårt att prata, är mycket nervös och darrar på händerna.”

”Vi pratar uppe i lägenheten och x ber om ursäkt för att han sprungit ifrån oss, att han blev rädd. Jag säger till honom att det är klart vi funderar över varför någon springer från sin bil. X säger då bland annat att han bara hämtat bilen från ”hallen” där han tränar för att den stått där ett par dagar, han ville ha hem den.”

Klubben följer utvecklingen

Ishockeyspelaren förnekar också det här brottet.

I förhöret uppges: ”X berättar att hans bil stod parkerad utanför hans adress på (x)gatan och han skulle gå ut till bilen för att hämta något. Just när han var vid bilen kom polisen runt hörnet och när han såg polisen så blev han rädd och sprang. Anledningen till att han sprang sin väg var för att han trodde att polisen skulle tro att han kört bilen utan att ha körkort. X säger att han har inte kört bilen. X säger att han vet om att han inte får köra bil, han vet att han har återkallat körkort.”

Sportbladet har tidigare pratat med hans klubb om den olovliga körningen.

– Vi ser allvarligt på att det här och vi kommer att följa utvecklingen. Jag har pratat med vederbörande och vi har lyssnat på honom, och han har en annan bild över vad som har hänt, säger sportchefen.

Sportbladet har sökt spelaren för en kommentar.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

”Utvecklades till något jag inte kan förstå”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey