Ungersk landslagsman till Vita Hästen: ”Enorm värvning”

Den ungerske landslagsmannen István Bartalis gör comeback i hockeyallsvenskan.

28-åringen är klar för Vita Hästen – som inte håller igen med lovorden.

– Han kan vara den absolut bästa spelaren i hela ligan, säger Niclas Mårdfelt, prestationsutvecklare i klubben.

Den ungerske centern István Bartalis, som även är svensk medborgare, har de tre senaste säsongerna spelat i den tyska högstaligan DEL. I vinter blev det 16 poäng (8+8) på 42 matcher.

Han har ett förflutet i hockeyallsvenskan sedan tidigare, där han representerat Troja-Ljungby, och återvänder nu alltså till Sverige.

– Jag hade andra möjligheter att spela för olika lag, men efter långt snack med Tony Zabel (tränaren) kändes det rätt att skriva på för Vita Hästen, säger Bartalis själv till lagets hemsida.

”Jobbat hårt med det vi har”

Tony Zabel berättar att parterna har haft en dialog sedan en månad tillbaka och att de har lyckats landa värvningen genom att bland annat erbjuda en utvecklande träningsmiljö.

Vita Hästen brottas med ekonomiska problem och meddelade nyligen att de inte uppfyller elitlicensen, men har utarbetat en handlingsplan för att säkerställa allsvenskt spel även säsongen 19/20.

– Vi kan inte erbjuda mest pengar och det märker jag när vi värvar, att vi definitivt inte har det högsta budet. Det är många som vi inte har kunnat landa som är intresserade av Vita Hästen men inte har kunnat få den lön de vill ha. Vissa har vi fått och vissa har vi missat, men vi jobbar hårt med det vi har och presenterar vårt upplägg där vi kan göra spelare bättre i den miljön vi har.

”En av de bästa i ligan”

Niclas Mårdfelt, som jobbar med prestationsutveckling i Vita Hästen, är minst sagt belåten med klubbens senaste värvning.

– Han kan vara den absolut bästa spelaren i hela ligan och för oss är det stort att han väljer att spela för oss. Det är en enorm värvning och ett stort steg uppåt för klubben, säger Mårdfelt.

Tony Zabel är mer försiktig när han beskriver klubbens senaste tillskott.

– En av de bästa i ligan? Det återstår att se, jag vill inte använda de orden. Det är en jäkligt bra spelare som kommer till oss, mer än så vill jag inte säga. Vi har en jäkla resa att göra där vi är och är glada att få en så pass duktig spelare till oss, avslutar han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!