Hållander klar för Luleå

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Nu är det klart.

Filip Hållander har kritat på för Luleå.

JVM-forwarden har skrivit på för ett år med klubben.

Som Sportbladet kunde berätta förra veckan har Timrås Filip Hållander gjort sitt val och lämnar klubben. Ny klubbaddress blir Luleå Hockey som vinner dragkampen om 18-åringens signatur.

– Det känns jättebra att fortsätta min utveckling som hockeyspelare tillsammans med Luleå Hockey. Jag såg dom mycket under den gångna säsongen och blev imponerad av deras sätt att spela som ett kollektiv under ledning av Bulan – något som jag tror kommer passa mig riktigt bra, säger Hållander till klubbens hemsida.

Filip Hållander mäktade med 21 poäng, 7 mål och 14 assist, på 45 matcher under sin debutsäsong i SHL, plus 8 poäng på 7 matcher i kvalet, vilket drog till sig intresse från andra SHL-klubbar. I slutändan ska valet ha stått mellan Luleå och Linköping.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Draftad av Pittsburgh

Valet föll alltså på Luleå för 18-åringen som draftades av Pittsburgh Penguins i andra rundan sommaren 2018 då han skrev ett treårskontrakt med NHL-klubben.

– En bra skridskoåkare som har en förmåga att ta den raka vägen mot mål. Vi tror mycket på honom. En Micke Renberg-typ, säger sportchefen Stefan Nilsson i livesändningen på klubbens hemsida.

JVM-forwarden har skrivit på ett kontrakt på ett år.

Luleå har tidigare presenterat Arttu Ilomäki, David Rautio, Isac Brännström och Juhani Tyrväinen. Hållander blir alltså klubbens sista värvning så länge de inte förlorar någon spelare meddelar Nilsson i livesändningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE