Välkomnades i Norge – med nakenskott

avEmil Eiman-Roslund

Vissa inkilas med sång.

Andra med dans.

För svenska Linus Rotbakken blev det nakenskott på första träningen med sin nya norska klubb.

Vålerenga hockey, som åkte ut i semifinal i norska Get-ligan förra säsongen, har nu gjort sin första isträning för säsongen. Och före träningspasset var slut skulle nyförvärven – bland annat svenske Linus Rotbakken från Almtuna – och de uppflyttade juniorerna inkilas, som det heter i sportvärlden, nollning i skolsammanhang.

– Det känns jättebra att komma till Norge och Vålerenga, jag har spelat i hockeyallsvenskan i sex säsonger och kände att jag behöver en ny utmaning för att fortsätta utvecklas, sade 27-årige Rotbakken när han presenterades för några dagar sedan.

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Linus Rotbakken i Almtuna-dräkten.

Strippstraffar

Inför publik i hallen bestående av supportrar och lagkamrater skulle de nya utsättas för klubbens tradition ”strippstraffar”. Sätter du straffen är du klar, missar du måste du ta av dig ett plagg tills du sätter pucken i nät.

De flesta klarade det med överdelen avdragen, men enligt norska TV2 blev både Rotbakken och uppflyttade junioren Filip Lalande tvungna att klä av sig mer än de önskat. Lalande satte sin straff med ett enhandsskott, med endast skridskor på sig.

– Det var lite pinsamt, men jag kan inte göra någonting åt det. Det är bara kul och folk skrattade, så det är lugnt, säger Filip Lalande till TV2.

Ligapremiären för Vålerenga är den 14 september borta mot regerande mästarlaget Frisk Asker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Norge