Ishockey

Linus Videll sjukanmäld igen

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

Utredningen om Linus Videll utsatts för kränkande särbehandling pågår.

Planen var att Djurgårdens tidigare lagkapten skulle träna på is i går och vara aktuell för match i kväll – men så blev det inte.

– Han anmälde sig sjuk på morgonen, säger Djurgårdens vd Thomas Kraft. 

Förra veckan kunde Expressen avslöja att Linus Videll, 36, anmält sin egen klubb, sedan han känt sig utsatt för kränkande särbehandling av tidigare tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson. Klubben tillsatte en extern utredning för att bringa klarhet i vad som hade hänt. 

– Jag hoppas på en slutrapport i början eller mitten av nästa vecka. Det är styrt av hur effektivt konsulterna kan jobba med det här, sa Djurgårdens vd Thomas Kraft då till Sportbladet. 

Någon utredning har fortfarande inte landat på Krafts bort, men han berättar att han har ett möte med utredarna senare i veckan. 

När det gäller Linus Videll var han tillbaka i träning förra veckan efter att ha varit sjukanmäld veckan före det. Men någon comeback på isen är inte aktuell den närmsta tiden. 

Videll har nämligen sjukanmält sig igen: 

– Han skulle ha tränat men anmälde sig sjuk på morgonen, berättar Kraft. 

Inte spelat sedan 16 oktober

Då är han knappast aktuell för spel den här veckan då?

– Inte i kväll i alla fall.

Det betyder att Videll inte är tillgänglig när tabelljumbon Djurgården i kväll ställs mot bottenkonkurrenten Malmö i en väldigt viktig match på Hovet. 

I förra veckans intervju sa Thomas Kraft att huvudorsaken till Vidells anmälan bottnar i att Videll blev av med kaptensrollen och på sättet det gick till:

– Anmälan har sin grund i hela vår kommunikation i processen runt kaptenskapet. Den har sin start sedan Barrys tid där man hade idén att utöka kaptenskapet i gruppen med flera assisterande kaptener och en planerad rotation på kaptener. I ljuset av det och den hanteringen har det växt fram en situation som personen i fråga (Videll) inte mått bra av, sa Kraft.

Videll fråntogs kaptensbindeln den 19 oktober och har inte spelat någon match sedan dess. Själv dementerade han bestämt i ett sms till Sportbladet att hans anmälan hade något att göra med att han inte längre fick vara lagkapten.

– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Videll: ”Ska skita i det – vande mig i Ryssland”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey