Varnar Tre Kronor: ”De är inte vana...”

avAndreas Käck

Foto: TT
Patrick Fischer.

Tre Kronor tvingas flytta från Köln till Paris inför kvartsfinalen i VM.

Nu skickar Schweiz tränare en varning.

– Isen här är inte bra. Vi är vana, men för Sverige blir det en omställning, säger Patrick Fischer till tidningen Blick.

Tre Kronor slog Slovakien med 4-2 i den sista gruppspelsmatchen.

Senare under tisdagen skrällde Schweiz mot Tjeckien (3-1) och USA mot Ryssland (5-3) vilket betyder att Tre Kronor möter Schweiz i kvartsfinal.

”Stor respekt”

På pappret är det något av en drömmotstånd – Sverige har bara förlorat mot Schweiz två gånger på de 19 senaste matcherna – och tränaren Patrick Fischer håller med om att Tre Kronor får gälla som favorit.

– Jag har stor respekt för Sverige. Det är en fantastisk hockeynation och nu har de några riktigt bra backar, som Victor Hedman, Anton Strålman och Oliver Ekman-Larsson. Samtidigt har vi många bra forwards som har hotat alla försvar i gruppspelet och som säkerligen kommer kunna ställa till oreda för Sverige. Vi vet att det blir tufft, men vi är redo för uppgiften, säger han till tidningen Blick.

”Sverige är inte vana”

Han hittar dock en annan sak om talar för Schweiz: Att matchen spelas i AccorHotels Arena i Paris – och att isen där är dålig.

– Det är en stor fördel för oss att stanna kvar i Paris medan Sverige måste flytta hit (från Köln). Vi har bott in oss här, vi känner oss som hemma och har vant oss vid isen, som inte är bra. För Sverige blir det en omställning. Och de är inte vana vid den lugna stämningen som det är i den här arenan. I Köln har det ju kokat…, säger Patrick Fischer.

Kvartsfinalen mellan Tre Kronor och Schweiz spelas i morgon (torsdag) klockan 20:15.

ARTIKELN HANDLAR OM