Sedinarnas löfte – skriver till fansen

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BEN NELMS / TT / NTB Scanpix

Bröderna Sedin tänker avsluta NHL-karriären där den började för 17 år sedan – i Vancouver.

Det skriver de själva i ett öppet brev.

– Det var ett sätt att berätta för staden och fansen hur vi känner.

Henrik och Daniel Sedin, som blir 37 år i slutet av september, håller just på att förbereda sig för sin 17:e säsong i NHL och Vancouver Canucks.

Tvillingarna är inne på fjärde och sista året av sina kontrakt, något som skapat spekulationer huruvida detta är slutet, om de ska förlänga, eller rentav ta chansen i någon annan klubb som har större chans på en Stanley Cup.

Men Vancouvers bästa poänggörare genom tiderna vill ingen annanstans.

”Kommer underlätta för oss”

På sajten Player’s Tribune skriver de själva om kärleken till staden och att Vancouver är det enda ställe där de kan tänka sig att uppfylla den där drömmen att vinna Stanley Cup.

”Vi är svenskar, men det här är vårt hem”, skriver de bland annat.

Foto: Darryl Dyck / TT / NTB Scanpix

– Vi såg det som en chans att få berätta det. Vi vet att det fortfarande kommer ställas frågor, men nu vet folk åtminstone var vi står och hur vi tänker, så det kommer underlätta, säger Henrik till nhl.com.

Ett ställningstagande som imponerar på unga spelare i klubben, som till exempel 22-årige Bo Horvat som nyligen skrev på ett sexårskontrakt.

– De har gjort så mycket för organisationen. Att få höra hur de har sitt hjärta och sin själ här, att de vill stanna och vinna här, gör att att du vill anstränga dig mycket mer och försöka hjälpa dem att uppnå det.

”Kommer inte fortsätta bara för sakens skull”

Canucks har missat slutspel de två senaste säsongerna och tvillingarna kommer från sin svagaste säsong någonsin poängmässigt (Henrik 50 och Daniel 44 på 82 matcher).

Hur det går den här säsongen kan bli avgörande för fortsättningen.

– Förra året var vi inte bra nog, säger Daniel.

– Vi kommer inte fortsätta spela bara för sakens skull. Vi vill vara bra och hjälpa laget, om det innebär att vi kommer vara andra- eller tredjekedje-spelare, så är det okej. Men vi vill känna att vi fortfarande kan spela i den här ligan. 

Publicerad:

LÄS VIDARE